" /> " /> " />
Asia

Pearl-Qatar, noua insula de lux a arabilor

[dropcap size=small]P[/dropcap]earl-Qatar, din Doha, e un complex rezidential de lux aflat in plina dezvoltare pe o insula artificiala din West Bay, Qatar. Insula de 4 km patrati ca include vile private, turnuri cu apartamente și sute de case, hoteluri de lux, magazine opulente si restaurante de top. In primavara lui 2012 se mutasera deja 5000 de persoane dar constructia va fi gata in 2015 si va gazdui un maxim de 41.000. Peart-Qatar e cel mai ambitios proiect rezidential din aceasta tara si primul care va oferi drepturi rezidentiale clientilor internationali.

Numele proiectului, Pearl (“perla”), isi trage sensul de la activitatea cautatorilor de perle din zona, care a devenit, in timp, o adevarata industrie a Qatarului. Tara a fost unul dintre principalii exportatori de perle din Asia inainte ca Japonia sa introduca pe piata o varietate de perle mai ieftine. Dealtfel designul insulei aminteste de o perla imensa.

Prima faza a acestui proiect a inclus terminarea drumului care leaga insula de cea mai mare faleza de lux din lume – “La Croisette”, 3,5 km, un bulevard impanzit de buticuri de lux si magazine de brand. Cartierul Porto Arabia include 31 blocuri-turn care se intind de-a lungul unei lagune circulare care are o insulita centrala si un port in care incap pana la 750 de barci si iahturi. Pe lang acestea, mai sunt 400 de case, peste 6000 de locuri de parcare si spatii extinse pentru constructia de magazine, branduri renumite precum Giorgio Armani, Hugo Boss sau Roberto Cavalli aratandu-si intentia de a le detine.

Cand a fost expus, in 2004, costul initial al proiectului s-a ridicat la 2,5 miliarde de dolari. Se estimeaza ca, intre timp, costurile finale se vor duce undeva spre 15 miliarde. Nu-i problema insa, rezervele de petrol ale Qatarului par inepuizabile, in ideea ca emiratul a pornit cursa de ”egalare” a ”rivalului” Dubai.

pq5 pq2 pq3 pq4

Tags
Booking.com Tururile TukTuk
uganda

Expediție în Uganda: Margherita Peak/Safari cu jeepul și barca

From1,900 Euro
12 zile
Availability : 24 ianuarie - 4 februarie 2020
0

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0
1 2Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!