" /> " /> " />
Europa

Top 10 atractii turistice din Belgia

4. Castelul Gravensteen

gravensteen

Cavaleri în armuri, calarind cai albi și luând cu asalt porțile castelului. Cam asta îți imaginezi când privești la Gravensteen, superbul castel aflat în localitatea Ghent, care chiar poartă numele unui cavaler de renume, participant la a doua Cruciadă ce a avut loc în Evul Mediu. De-a lungul secolelor a fost folosit ca închisoare și fabrică, având case construite în curtea interioară. În secolul 19 fusese propus pentru demolare dar primăria din Ghent l-a salvat și l-a renovat în 1885, Gravensteen devenind azi una dintre cele mai populare atracții turistice ale Belgiei. În interior se află inclusiv o expoziție cu obiecte de tortură.

3. Clopotnița din Bruges

belfry bruges

366 trepte trebuie să urci ca să ajungi în vârful clopotniței din Bruges, unul dintre locurile de legendă ale acestui oraș și, totodată, ale Belgiei. Efortul merită însă, fiind recompensat cu panorame de senzație. Turnul a fost construit în 1240, într-o perioadă în care Bruges era un jucător important în industria textilă. Distrus într-un incendiu, a fost refăcut 40 de ani mai târziu dar flăcările nu l-au ocolit deloc în secolele care au urmat. Cu toate acestea, turnul a rămas un simbol al orașului, bătăile clopotelor auzindu-se și în zilele noastre.

[Foto via: pommietravels.com]

2. Grand Place

grand place
Piata Mare, unul dintre cele mai frumoase atractii turistice din Belgia

Grand Place (sau Grote Markt) este principalul loc vizitat de turiștii care ajung în capitala Bruxelles. Înconjurată de Primărie și de alte clădiri istorice, piața nu e foarte mare (precum îi spune numele) dar ambientul o face să arate cu adevărat specială. Ea a fost amenajată încă din secolul 11 iar acum, odată la doi ani, în luna august găzduiește pentru câteva zile spectaculosul eveniment ”covorul de flori”, când un milion de petunii colorate sunt aranjate în diverse forme, acoperind cea mai mare parte a pieței.

[Foto via: bloomilicious.be]

1. Canalele din Bruges

bruges

Datorită frumoaselor sale canale, orașul Bruges este supranumit ”Veneția nordului”. În Evul Mediu, râul Reie a fost transformat într-o rețea de canale care permiteau neguțătorilor să-și aducă produsele în piețele orașului. Astăzi poți lua o barcă pentru a te plimba de-a lungul acestor canale, trecând pe lângă cele mai frumoase case și clădiri din Bruges.

[Foto via: svsolstice.com]
Booking.com Tururile TukTuk

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other