" /> " /> " />
Stiri TukTuk

Ce faci cand ramai fara bagaje?

Despre avion vorbesc, evident. Că tot se apropie vertiginos vacanța și ni s-a cam facut tuturor un mare chef și dor de ducă. Și, mai ales, ca tocmai ce am aflat că sunt foarte multe reclamații privind pierderile de bagaje. Știai că o reclamație din 10 este despre pierderea bagajelor? Raportat la numărul total de reclamații privind drepturile pasagerilor.  Nu pare prea optimist!

Centrul European al Consumatorilor – ECC Romania – te sfătuiește ce să faci atunci când pleci în vacanță și rămâi fără bagaje în aeroport. Sau când vii acasă și ți s-au pierdut amintirile din călătorie. Ah, trist, nu?
Așa pare la prima vedere, dar nu este deloc atât de trist, iar legislația europeană ne ajută să primim despăgubiri în cazul în care ni se pierd bagajele. Dar pentru asta, trebuie să știm și noi cateva informații.

Pasagerii trebuie să completeze şi să depună imediat o reclamaţie vizând bagajul întârziat (Property Irregularity Report – PIR) la serviciul specializat din cadrul aeroportului. O copie a acestui document având un număr de înregistrare trebuie păstrată de pasager.

După depunerea reclamaţiei operatorul de transport aerian vizat trebuie anunțat în termen de maxim 7 zile.

Dacă transportatorul recunoaşte pierderea unui bagaj înregistrat sau un bagaj înregistrat nu a sosit la destinaţie în termen de 21 de zile de la data la care ar fi trebuit să sosească, pasagerul este îndreptăţit să solicite compensaţii.

Ca sa fii sigur că știi ce drepturi ai când ți se pierd bagajele, poți să downloadezi broșura ECC de aici

Booking.com Tururile TukTuk
uganda

Expediție în Uganda: Margherita Peak/Safari cu jeepul și barca

From1,900 Euro
12 zile
Availability : 24 ianuarie - 4 februarie 2020
0

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0
1 2Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!