Arta & Aventura

10 scari fantastice din intreaga lume

Ai trecut prin locuri în care să rămâi uimit de scările pe care urci sau cobori? Suntem siguri că da. Dar ai ajuns vreodată la una din aceste 10 scări? În caz că ai un exemplu mai bun, trimite-ne fotografia!

10. Kanarra Creek Canyon, din Utah (SUA)

Kanarra Creek Canyon1

Canionul Kanarra Creek e localizat în nordul Parcului Național Zion, din statul american Utah. Un canion extrem de interesant, cu câteva trasee spectaculoase pentru cei cărora le plac drumețiile în natură. Peste unele dintre acestea, accesul se face cu ajutorul unor scări, nu totdeauna foarte solide. [Foto: Enginn Elgill]

9. To Sua Ocean Trench, din Samoa

to sua1

Atracție turistică de prim rang în Insulele Samoa, To Sua este o gaură, în fapt… două găuri uriașe unite într-o veche peșteră de origine vulcanică. Una dintre ele nu are apă dar cealaltă e inundată, accesul în fantastica apă turcoaz, la 30 m adâncime, făcându-se pe o scară. [Foto: Mick Byrne]

8. Podul de la castelul Boldogko, din Ungaria

Boldogko Castle

În traducere ”castelul pietrei fericite” (nume dat fiindcă pe vremuri rezista eroic în fața atacurilor otomane) poate fi văzut de la distanță grație așezării sale pe un deal, lângă satul maghiar Boldogkőváralja

7. Podul Moses, din Olanda

moses bridge

Aflat în fortul de Roovere, podul Moses a fost construit pentru a face accesul în fort prin șanțul acestuia. Arhitecții au decis că un pod normal ar fi arătat urât, așa că l-au făcut prin apă. Acest fapt i-a dat și numele, de la Moise, cel care a despicat apele biblice cu toiagul.

6. Awaji Hyakudanen, din Japonia

Awaji Hyakudanen (în traducere ”scena viselor”) este un complex de clădiri și alte zone, aflat pe insula japoneză Awaji, construit în memoria marelui cutremur Hanshin, care a avut loc în 1995. Una dintre grădinile de aici (cea din imagine) e denumită Grădina celor 100 de nivele și constă din 100 de terase mai mici, la care accesul se face prin intermediul a numeroase scări. [Foto: Jeffrey Friedl]

5. Bahauddin Makbara, din India

Bahauddin Makbara1

E vorba de un mausoleu indian, aflat în anii 1890 în proprietatea lui Bahaduddinbhai Hasainbhai, un wazir (rang de ministru) din localitatea Junagadh. Scările în spirală ale celor două turnuri care flancheză clădirea principală sunt fascinante.

4. Haiku Stairs, din Oahu (Hawaii, SUA)

Haiku Stairs1

Cunoscute sub denumirea ”Treptele către Paradis – Stairway to Heaven”, Haiku este, în fapt, o scară de 4000 de trepte care a fost construită în anul 1942 pentru a face accesul la antenele care se aflau de o parte și de alta a văii Haiku, de pe insula hawaiană Oahu. Scara a fost reabilitată în anul 2003 de către municipalitate, lucrările costând un milion de dolari. Cu toate acestea, accesul nu e permis publicului, din motive de securitate.

3. Pailon del Diablo, din Ecuador

Pailon del Diablo

Pailon del Diablo (”Căldarea Diavolului”) este o imensă cascadă, aflată pe râul Pastaza, din Ecuador, la 30 de minute de orașul Banos și este considerată cea mai populară atracție turistică din regiune. Pentru a o vedea în toată splendoarea trebuie să pășești pe podul suspendat (și să plătești 50 de cenți).

2. Insula Gaztelugatxe, din Spania

Gaztelugatxe

Gaztelugatxe e o insuliță aflată în zona bască a Spaniei, care se leagă de continent grație unui pod foarte abrupt și uneori greu accesibil. Pe cel mai înalt punct al insulei se află un schit, numit San Juan de Gaztelugatxe, despre care se spune că ar fi fost ridicat în secolul 9 sau 10.

1. Chand Baori, din India

Chand Baori este una dintre cele mai cunoscute și mai frumoase fântâni în trepte din lume, situată în satul Abhaneri, din Rajasthan (India). A fost construită în anul 800, având această formă pentru ca oamenilor să le fie mai ușor accesul la apă. Are 3500 de trepte, 13 ”etaje” și o adâncime de 30 de metri.

 

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!