Europa

Top 10 locuri de văzut în Santorini

Priveliștile de pe vârful stâncilor ce îți vor tăia respirația, bisericile văruite în alb, cu strălucitoare cupole albastre și comorile rămase de la civilizațiile dispărute sunt doar câteva dintre motivele care fac ca insula Santorini să fie mai mereu prezentă în cele mai prestigioase topuri. Numit oficial Thira, însoritul Santorini este fără îndoială cea mai iubită insulă din grupul Cicladelor, aflate în sud-estul Greciei, în apele Mării Egee.

Aici ai cele mai bune prețuri la cele mai bune hoteluri din Santorini!

Santorini este locul în care a avut loc cea mai mare erupție vulcanică din istoria omenirii. Explozia a avut darul de a crea dintr-o singură insulă un întreg arhipelag. În același moment s-a creat și cea mai mare atracție a locației: caldera insulei. În plus, vizitatorii pot vizita artefactele minoice și ruinele îngropate de erupția antică. Cunoscut pentru vinurile albe seci, plajele pitorești și viața de noapte, Santorini este o destinație populară pentru vizitatorii care doresc să se relaxeze. Iată ce să faci și ce să vezi în Santorini:

vola.ro%20 santorini Top 10 locuri de văzut în Santorini 11463

10 Thera antică

Aigos Stefanos santorini Top 10 locuri de văzut în Santorini Ancient Thera

Situată pe stânci înalte care dau către mare între plajele Kamari și Perissa, Thera antică expune ruine descoperite în anii 1900. Mormintele antice, monumentele, rămășitele caselor, bisericile și fortificațiile reprezintă o gamă largă și reprezentativă pentru perioada post-minoniană. Remarcabile sunt băile romane, structurile elene din secolul al 4-lea și altarul în cinstea lui Apollo, care este împodobit cu desene din secolul al 8-lea. Vizitatorii se pot cățăra până la sit chiar de pe plajă sau pot urca cu autobuzul, cu taxiul sau cu mașina personală pentru a ajunge la ruine.

9 Therasia (Thirassia)

Therasia santorini Top 10 locuri de văzut în Santorini Therasia

Insula Therasia este destinația perfectă pentru turiștii care își doresc să se bucure de atmosfera însorită din Santorini. Cel mai mare dintre cele cinci sătucuri, denumit chiar Therasia, are doar în jur de 150 de locuitori. Este accesibil de la calderă, printr-o pasarelă din stâncă. Micuța insulă beneficiază de aceeași arhitectură pitorească precum Santorini, iar populația împărtășește aceleași tradiții și obiceiuri. Fie că o vizitezi într-o singură zi sau că decizi să iți organizezi un sejur, Therasia oferă vizitatorilor experiența unei insule grecești autentice.

8 Pyrgos

Pyrgos santorini Top 10 locuri de văzut în Santorini Pyrgos

Aceasta a fost pe vremuri capitala insulei Santorini. Orașul interior este situat pe un deal care oferă priveliști incredibile asupra împrejurimilor. Rămășitele unui castel venețian există încă pe vârful acestui deal. În interiorul zidurilor castelului se află o biserică despre care se crede că a fost construită în secolul al 10-lea. Relativ nemodificată de prezența turiștilor, Pyrgos-ul prezintă încă o bună parte a arhitecturii medievale. Satul este înconjurat de crame care oferă tururi și degustări. Vinul pentru deserturi se numește Vinsanto și este unul dintre cele mai bune produse grecești.

 


Booking.com

vola.ro%20

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Arata-ne ca esti om: *

vola.ro%20
Zoot.ro
elefant.ro%20
Booking.com

Fii prietenul nostru pe Facebook!

TukTuk Channel