" /> " /> " />
Europa

Top 10 locuri de vizitat în Sicilia

Sicilia, cea mai mare insulă din Marea Mediterană, este poziționată în vârful “Cizmei” pe care o formează Peninsula Italică. Casa celui mai înalt vulcan activ al Europei, Etna, Sicilia este o insulă muntoasă cu peisaje marcate de secolele de defrișări. Numeroasele culturi care au dominat insula de-a lungul vastei sale istorii, și-au lăsat în mod evident amprenta. Unii turiști vin aici pentru a se cățăra până în vârful Etnei, dar majoritatea aleg să viziteze minunile arhitectonice și frumusețile naturale. Insulele Eoliene aflate în largul coastelor siciliene sunt și ele des vizitate de turiști. Una peste alta, Sicilia este locul perfect pentru o vacanță de neuitat, datorită bucătăriei sale locale unice, climatului temperat și plajelor nisipoase. Uite ce să faci și ce să vezi în Sicilia, prin prisma a 10 locuri de neratat într-o vacanță petrecută aici.

10. Monreale

monreale

Monreale este un oraș micuț, localizat în apropierea orașului Palermo, capitala Siciliei. Monreale e așezat în vârful unui deal, oferind priveliști asupra Golden Shell – o vale cunoscută pentru măslinele sale, culturile de portocali și aluni. Atracția principală a orașului este frumoasa Catedrală a Monrealului, un splendid model al arhitecturii normande. Cu toate că această catedrală nu are o fațadă impresionantă, încăperile îți taie răsuflarea. Zidurile exterioare sunt renumite atât pentru mărime, cât și pentru detaliile acestora. Mozaicul de pe pereți este un alt element care ne face să admirăm această construcție. Aproape fiecare centimetru pătrat din interiorul clădirii este împodobit cu mozaicuri spectaculoase, placate cu aur.

9. Erice

erice

Amplasat pe vârful muntelui cu același nume, turnul din Erice dezvăluie străduțele orașului Trapani care se află la o distanță de aproximativ un kilometru. Merită să vizitezi acest loc fie și numai pentru peisajele minunate pe care le oferă. Accesul spre centrul vechi se face cu telecabina care pleacă din Trapani. Aici turiștii pot să „fugă” de soarele toropitor al verii, deoarece temperaturile la această altitudine sunt mereu scăzute, indiferent de anotimp. Atracțiile orașului sunt în principal cele două castele, unul construit de arabi, celălalt de britanici. Castelul normand a fost ridicat peste un templu dedicat zeiței Venus.

8. Templul doric Segesta

doric temple

Localizat în nord-estul Siciliei, Segesta a fost unul dintre principalele orașe ale elymainilor – o populație indigenă din Sicilia care a fondat și Erice. Templul doric, care se află în afara sitului antic, este foarte bine conservat. A fost construit la sfârșitul secolului al V-lea î.H și are 6 x 14 coloane în stil doric. Mai multe elemente duc la teoria cum că templul nu a fost niciodată terminat. Coloanele nu au caneluri așa cum ar fi trebuit în mod normal, iar templul pare să nu aibă acoperiș deasupra camerei principale. Așezarea templului este una specială datorită priveliștii care îți dezvăluie marea albastră.

Booking.com Tururile TukTuk
uganda

Expediție în Uganda: Margherita Peak/Safari cu jeepul și barca

From1,900 Euro
12 zile
Availability : 24 ianuarie - 4 februarie 2020
0

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0
1 2

About the author

Alexandra Gheorghias

2 Comments

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!