Europa

7 superbe insule grecesti de langa Atena

Odată cu faptul că acum există mai multe posibilități de a lua o cursă low-cost până la Atena, ideea de a petrece o vacanță pe o insulă grecească aflată în apropierea capitalei Greciei prinde contur din ce în ce mai mare. De ce să mergi cu propria mașină până acolo, dacă poți să ajungi cu avionul într-o oră, apoi să te îmbarci pe un ferryboat din Pireu pentru a te bucura mai multe zile de decorul de vis a unor insule ca Hydra, Spetses, Poros sau Agistri? Îți propunem următoarele șapte variante:

1 Hydra

Hydra insule grecesti 7 superbe insule grecesti de langa Atena hydra
Hydra

Aristocratica insulă Hydra te invită într-un cadru superb care a încântat în trecut artiști celebri precum Chagall și Picasso dar și muzicieni de renume, ca Leonard Cohen. Orașul-port este cosmopolit și elegant, cu casele lui din secolul 18, cu locuințele ”căpitanilor” de corăbii, cu bisericile vechi și cu străduțele pietruite care te transportă înapoi în timp.

2 Poros

Poros insule grecesti 7 superbe insule grecesti de langa Atena poros
Poros

Poros e o insulă iubită de Seferis, laureatul grec al Premiului Nobel, dar și de celebrul scriitor Henry Miller. Natura sălbatică, șarmul vintage și ambianța liniștită fac din Poros un loc magic care nu duce lipsă de taverne, porturi de yachturi, clădiri neoclasice, păduri de pini care se întind până pe șărmurile mării și un turn cu ceas. Totul la doar 58 km distanță de Pireu.

3 Aegina

Aegina insule grecesti 7 superbe insule grecesti de langa Atena aegina
Aegina

Aflată la o oră distanță de Pireu, Aegina e cea mai apropiată insulă de Atena. Aici te vei bucura de prezența templelor antice, a bisericilor bizantine de bazalt, a portului cu aer retro dar și a deliciilor gastronomice, plus un climat care permite petrecerea vacanței până către sfârșitul toamnei. Mulți turiști din întreaga lume s-au îndrăgostit de Aegina și și-au cumpărat aici o casă de vacanță.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

zoot.ro%20

answear.ro%20

Booking.com

Fii prietenul nostru pe Facebook!

Clasament concurs ”Adu vara în TukTuk”

Fereastra Albastra, Gozo,...
Votes: 1014
Tenerife
Votes: 824
Apus pe plaja Otres 2 din...
Votes: 329
La mare- Cazino Constanta...
Votes: 154
În neantul sălbatic din...
Votes: 94