" /> " /> " />
Europa

Top 10 atracții turistice din Islanda

Islanda, insula de foc și gheață, insula a cărei echipă națională de fotbal a uimit la Euro 2016, tărâmul nordic al Europei care a devenit una dintre cele mai râvnite destinații turistice ale planetei, nu doar pentru aventurieri ci și pentru cei care iubesc natura și își doresc ceva diferit pentru vacanțele lor. Aceștia au din plin cu ce se delecta în Islanda: vulcani, gheizere, fiorduri, izvoare de ape termale și multe altele.

Islanda e o țară cu un aspect selenar, pe care, în bună măsură, vegetația nu poate să crească, din pricina solului vulcanic, ale cărei resurse sunt limitate dar care uimește prin peisajele fabuloase și prin, desigur, modul în care exploatează urișa resursă a energiei geotermale din adâncurile insulei. Dacă vizitezi Nordul iată în continuare doar 10 sugestii legate de ce să faci și ce să vezi în Islanda, această țară fascinantă.

10 Vezi balenele, în apropiere de Reykjavik

balene
Spectacolul balenelor. (Foto: icelandictimes.com)

Indiferent de perioada în care vei ajunge în Islanda, spectacolul balenelor e disponibil. Sigur, vara este cu atât mai frumos iar pe perioada lunilor calde, vei găsi excursii zilnice, inclusiv de genul ”privește balenele în soarele de la miezul nopții”. Cei care le organizează spun că șansele de a vedea aceste mamifere fabuloase sunt de 80-95%, în funcție de perioada anului. De regulă, balenele nu se sfiesc să înoate chiar pe lângă bărci, așa că spectacolul e total. O sugestie pentru a face acest gen de excursie este aici.

9 Urmărește spectacolul unui gheizer

Un fenomen natural de senzație în Islanda: gheizerul. (Foto via mapio.net)
Un fenomen natural de senzație: gheizerul. (Foto via mapio.net)

Te urci într-o mașină în Reykjavik și, după 50 de minute, ajungi la gheizerul Strokkur, cel mai cunoscut și mai popular din întreaga Islanda. Dacă vrei altceva, ia în calcul că cea mai activă zonă de izvoare termale se află în partea de sud-vest a țării, în apropierea râului Hvita, și poartă numele Golden Circle. Aici vei găsi circa 100 de gheizere dar revenind la Strokkur, “tipul” aruncă apa la o înălțime de 30 m la fiecare câteva minute, lucru care transformă această activitate naturală într-un real spectacol. În plus, poți vizita recent deschisul Centru Geysir unde poți vedea expoziții și prezentări informative de-a lungul întregului an. Și cireașa pe tort: dacă ai chef, poți ajuta un… chef să fiarbă un ou într-un izvor termal fierbinte, pentru a-l servi alături de pâinea care a fost coaptă vreme de 24 de ore în același izvor.

8 Bucură-te de luminile Nordului: vezi aurora boreală

Un alt show de neegalat: aurora boreală. (foto: oneweirdglobe.com)
Un alt show de neegalat: aurora boreală. (foto: oneweirdglobe.com)

Aurora boreală e una dintre cele mai populare atracții din Islanda, mai exact ”goana” după ea. Se știe că aurorele sunt legate de vânturile solare, sunt rezultatul coliziunilor dintre moleculele gazoase din atmosfera Terrei cu particulele încărcate electromagnetic provenite din soare. Acest spectacol natural, plin de culoare, se poate vedea doar în câteva locuri de pe Pământ și doar în anumite perioade. Nu ai niciodată garanția că vei vedea aurora – condițiile atmosferice trebuie să ”coopereze” cu cele meteorologice iar cerul trebuie să fie senin. Dacă ai acest noroc, mergi să vezi luminile Nordului în Islanda de la sfârșitul lui septembrie până la începutul lui aprilie.

Booking.com Tururile TukTuk

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0

Descoperă Muntenegru, secretul ascuns al Europei!

From830 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : Martie - Octombrie
0
1 2Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!