Europa

Top 10 cele mai frumoase plaje din Creta

Creta, cea mai mare insulă a Greciei, e cunoscută și pentru faptul că are câteva plaje absolut minunate. Mai mici sau mai mari, bine dotate și organizate sau, dimpotrivă, izolate, plajele Cretei merită descoperite una câte una și savurate pe parcursul a cel puțin o zi.
SkiAmade

Balos, Elafonissi sau Falassarna, în apropiere de Chania, Preveli, în apropiere de Rethymno, Vai, lângă Lassithi… și așa mai departe, iată mai jos doar zece dintre cele mai frumoase plaje din Creta.

10 Plaja Tymbaki

Plaja Tymbaki

Tymbaki (sau Kokkinos Pyrgos) e o mică plajă cu pietricele, aflată la 70 km vest de Heraklion și foarte aproape de satul cu același nume. Plaja include un mic port pentru bărci și chiar dacă nu este la fel de populară precum vecinele Matala și Agia Galini, e perfectă pentru iubitorii de surf, fiind bătută deseori de vânturi puternice care creează valuri mari. Nu e o plajă foarte organizată însă e curată și liniștită, oferind în apropiere numeroase posibilități de cazare laolaltă cu câteva taverne.

Get Directions

9 Plaja Rodakino

Plaja Rodakino

Micul sat Rodakino (”Piersică”, în traducere) e situat la 43 km sud de orașul Rethymno, în apropierea satului Plakias și se poate defini drept locul ideal pentru relaxare. Toate plajele de aici sunt izolate, nu dispun de facilități și alte amenajări. Dar această lipsă de organizare oferă o atmosferă de liniște completă, atât de căutată de către unii turiști. Alte câteva plaje izolate se află și pe drumul ce leagă Rodakino de Plakias.

Get Directions

8 Plaja Lassithi Istro

Plaja Istro

Pe drumul de coastă la sud de Agios Nikolaos, până în Mohlos, se întind 5-6 plaje cu ape albastre. Una dintre acestea este Istro, aflată la 12 km sud de Agios Nikolaos. Nisipul alb și apa albastră sunt principalele două componente ale acestei plaje frumoase și populare, înconjurată de dune acoperite cu vegetație abundentă, care creează un peisaj magic și contrastant coloristic. Pe plajă există numeroase facilități, de la șezlonguri și umbrele, la mini-restaurante dar și câteva taverne specializate în bucătărie cretană și fructe de mare. Plaja Istro e liniștită, ideală pentru relaxare.

Get Directions
Booking.com Tururile TukTuk

Safari și plajă în Kenya

De la1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Perioada disponibila: Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

De la940 Euro
8 zile / 7 nopți
Perioada disponibila: oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0

Descoperă Muntenegru, secretul ascuns al Europei!

De la830 Euro
8 zile / 7 nopți
Perioada disponibila: Martie - Octombrie
0
1 2

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!
Clasament concurs ”Adu vara în TukTuk”

Fereastra Albastra, Gozo,...
Voturi: 1014
Tenerife
Voturi: 824
Apus pe plaja Otres 2 din...
Voturi: 329
La mare- Cazino Constanta...
Voturi: 154
În neantul sălbatic din...
Voturi: 94