Europa

Porto, nestemata ascunsa a Portugaliei

Partea de nord a Portugaliei este aproape in totalitate ignorata de catre turistii straini, care se concentreaza, din motive lesne de inteles, pe sudul acestei tari. Acest lucru face sa ramana in umbra o zona minunata si extrem de atractiva, la nivel mondial, reprezentata de orasul Porto. Printre numeroasele atractii ale sale se numara centrul orasului, inclus in Patrimoniul Mondial al UNESCO, restaurante senzationale si baruri deschise pana tarziu in noapte, precum si conexiunile avantajoase si la indemana, cu restul Europei.

porto
Rezista tentatiilor sudului portughez si fa o vizita in nord, in Porto!

Centrul orasului este fara doar si poate de o frumusete rara; multi dintre cei care vin aici spun ca Lisabona paleste in fata sa, dar peisajul este in acelasi timp foarte deluros si poate fi obositor de parcurs. Oricum, turistii nu trebuie sa tina cont de asta, intrucat incantarea ochiului castiga in lupta cu oboseala picioarelor si exista intotdeauna un restaurant sau un bar care te asteapta dupa colt, cu o cafea revigoranta sau un aperitiv. Porto se mandreste si cu numeroase muzee, intre care se remarca Muzeul de arta moderna Serralves, aflat pe Rua D. João de Castro.

porto
Muzeul de arta moderna Serralves, un exemplu de Art Deco

Una dintre atractiile principale ale sudului Portugaliei este climatul. Cu toate acestea, in toiul verii, el poate deveni extrem de fierbinte, ceea ce ii determina pe multi turisti sa caute cu disperare o oaza de umbra si racoare unde sa se poata ascunde.

Porto, prin locatia sa aflata mai inspre nord, are un climat usor mai bland, cu temperaturi mai acceptabile in timpul verii, facand din acest oras refugiul ideal din fata caniculei, care permite vizitatorilor sai sa poata iesi din casa chiar si in cele mai fierbinti momente ale zilei. Iarna, Porto este mult mai cald decat majoritatea oraselor europene, asa ca destinatia e potrivita pentru turism, tot timpul anului.

Varietatea si calitatea restaurantelor din Porto fac ca deliciile gastronomice sa reprezinte alt motiv excelent pentru a explora regiunile din nordul Portugaliei, mai degraba decat pe cele din sud.

Cum mai mereu aici se strang grupuri mari de turisti, restaurantele din sud incearca in general, fie sa puna la dispozitia vizitatorilor lor specialitatile englezesti sau germane “ca la mama acasa”, fie sa-si pastreze specificul portughez. Porto este vestit pentru ca exceleaza atat in ce priveste calitatea cat si cantitatea mancarii, care este de obicei proaspat prinsa din mare sau luata de pe camp.

porto
O croaziera pe raul Douro e o incantare

Vizitatorii pot simti mai bine suflul regiunii care inconjoara Porto, participand la o excursie de o zi in afara orasului. Foarte populare printre turisti sunt croazierele de-a lungul fluviului Douro, in interiorul partii de nord a Portugaliei.

Acest curs de apa trece pe langa peisaje care iti taie rasuflarea si o astfel de plimbare include si o oprire pentru degustare de vin, prilej cu care poti incerca numeroasele varietati ale vestitului vin de Porto. Ca alternativa (sau in plus), turistii pot vizita una dintre plajele minunate care se intind de-a lungul coastei, majoritatea aflandu-se la mica distanta de centrul orasului.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

3 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!