" /> " /> " />
Europa

Insulele Greciei: Andros, soare si cultura

Andros este cea mai nordica fasie de pamant din grupul de insule grecesti Ciclade, cu o indelungata traditie navala. Peisajele sale impresionante sunt prezente pe aproape orice carte postala. Dincolo de plajele de nisip specifice evident oricarui peisaj de la malul marii, aceasta regiune incanta si prin coastele sale stancoase, prin zonele de munte care alterneaza cu campiile fertile, prin vegetatia luxurianta si prin fluxurile abundente de apa care curg pe aici.

chora andros
Capitala Chora, un port mic si cochet

Capitala insulei, Chora ( in traducere „satul principal”) este casa faimosilor capitani si armatori greci, o remarcabila combinatie intre stilurile medieval si neoclasic in ceea ce priveste arhitectura caselor. Construit in trepte, cu o spatioasa piata plina de arbori, cu stradute inguste, biserici impresionante, muzee, magazine, cafenele si restaurante – orasul are o frumusete aparte ce se remarca printre toate celelalte intalnite pe teritoriul Greciei. Tronand peste toate aceste frumuseti, poti admira castelul francez construit pe un ostrov, conectat la insula principala de un pod de piatra arcuit ridicat, in secolul al XIII lea.

Andros, o insula superba

Te vei bucura aici de o flora extrem de bogata si variata: castani, nuci, stejari, paltini, salcii plangatoare, plopi, duzi, arbori de rachita si, evident, maslini. Poti admira domeniile de cimbru si salvie conectate prin poteci pavate de satele Messaria si Faneromeni. Toate fac parte din domeniile unui castel vechi de mai bine de zece secole, situat la 600 de metri altitudine. Daca tot esti aici, nu rata si o vizita la manastirile Zoodochos Piyi din Batsi si la Panayia Tomarhiani din Korthi.

batsi andros
Fermecatorul orasel Batsi

Paleopolis se afla la 16 kilometri distanta spre vest de Chora si a fost la un moment dat capitala insulei Andros, cunoscand o dezvoltare importanta in timpurile romane tarzii. Asezarea preistorica din Plaka, asezarea Zagora datand din perioara geometrica si asezarea fortificata din timpurile neolitice (4.500 – 3,300 IH) avand ca elemente specifice picturi pe piatra reprezentand animale, nave, desene si modele liniare – toate au fost descoperite in aceasta zona.

andros
Pe Andros poti vizita o multime de vestigii si situri arheologice

Cultura, nu doar peisaje

Cu siguranta, Andros este un loc pe care trebuie sa il vizitezi si nu numai pentru peisajele sale ci mai ales pentru istoria si cultura locului. Este asadar o destinatie culturala, in principal, gratie numeroaselor muzee care se gasesc aici. Muzeul de Arta Moderna este cunoscut si recunoscut in intreaga lume, pentru valoarea operelor si obiectelor adapostie aici si este gestionat de Fundatia sotilor Vassilis si Eliza Goulandris. Vei gasi colectii unice de picturi si sculpturi. Muzeele de arheologie din Hora si Paleopolis gazduiesc obiecte datand din perioada antica a insulei. Muzeul Cicladelor de Maslin reprezinta un bun prilej de a te familiariza cu felul in care aratau pe vremuri micile fabrici ce produceau uleiul de masline. Nu poti spune ca ai vizitat insulele Greciei daca nu ai vazut Andros.

andros
Cei care iubesc soarele se pot rasfata pe plajele din Andros
Booking.com Tururile TukTuk
uganda

Expediție în Uganda: Margherita Peak/Safari cu jeepul și barca

From1,900 Euro
12 zile
Availability : 24 ianuarie - 4 februarie 2020
0

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0
1 2

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!