" /> " /> " />
Ski Amadé
Europa Ski

Regiunea Ski Amadé, din Austria – un paradis alb, pentru toate vârstele

Iarna se instalează curând, iar iubitorii de schi abia așteaptă să ia cu asalt pârtiile cu zăpadă fină, lăsând adrenalina să-și facă de cap. Care este destinația preferată de schi a românilor? Evident, Austria, acolo unde nenumărate stațiuni sunt pregătite să le ofere totul, de la cazare la echipament. Iar în Austria, o regiune specială iese în evidență, nu doar prin rezonanța numelui, ci și prin numeroasele argumente pe care le aduce pentru a fi aleasă drept preferata amatorilor de sporturi de iarnă: Ski amadé.

Ski amadé e o rețea de 28 de zone de schi și localități, grupate în 5 regiuni care, împreună, formează a doua cea mai mare regiune de schi a Europei, având un total de 760 km de pârtii, 270 de instalații de transport pe cablu, 260 de cabane de schi și restaurante pe munte. Numele ei provine de la compozitorul Wolfgang Amadeus Mozart, născut în Salzburg, orașul aflat la doar câțiva zeci de kilometri, care „girează” regiunea.

Ski Amadé

Iarna trecută a însemnat un uriaș succes turistic pentru Ski amadé, iar acest lucru trebuia continuat prin investiții pe măsură: 108 milioane de euro care se regăsesc în trei noi proiecte de transport pe cablu, o nouă aplicație mobilă, noi pachete „Ski amadé – made my day“, trasee culinare de schi și multe evenimente care au ca scop atragerea de noi și noi vizitatori.

Ski Amade

Ski AmadéInformații generale despre regiunea Ski Amadé:
# 5 regiuni și 25 domenii schiabile
# 270 instalații de transport pe cablu - capacitate maximă totală de 365.000 persoane / oră
# 760 km de pârtii (275 km pârtii albastre, 390 km pârtii roșii, 95 km pârtii negre)
# 400 hotspoturi wifi gratuite. Ochelari digitali, cu noua aplicație mobilă Ski amadé
# Cca. 5250 unități de cazare
# 260 cabane și restaurante
# 90% dintre pârtii, (cca. 684 km) din Ski Amadé beneficiază de instalații de zăpadă artificială.  

De ce să mergi să schiezi în regiunea Ski amadé

Sunt multe motive pentru care Ski amadé are un magnetism aparte. Am selectat doar patru dintre acestea, dar pe site-ul regiunii poți descoperi mult mai multe:

Săptămâna Mini – prețuri minime pentru micii începători

Copiii învață să schieze de la vârste din ce în ce mai fragede, părinții neezitând să-i aducă pe pârtii pentru a-i iniția în tainele sporturilor de iarnă. Pentru că în regiunea Ski amadé se acordă o atenție specială celor mici, avantajele se văd imediat. Iar primul dintre acestea îi are în vizor pe copiii cu vârste de până la 6 ani (născuți după 2013, inclusiv), care își pot începe cariera de schiori cu doar 100 de euro!

Ski Amadé
În regiunea Ski amadé, copiii deprind tainele schiului la prețuri minime
Foto: Aberg © Claudia Ziegler

Pe parcursul Săptămânii Mini, care durează din 12 până în 26 ianuarie 2019, școlile de schi oferă un program variat pentru copiii mici. În funcție de regiune și de școala de schi de acolo, cursurile pentru începători se pot întinde pe parcursul a cinci zile (câte o jumătate de zi) sau pe parcursul a trei zile (zi completă). În cadrul Săptămânii Mini, închirierea echipamentului și skipass-ul sunt incluse în preț, iar în multe dintre hotelurile și celelalte unități de cazare din regiunea Ski amadé, copiii beneficiază de gratuitate la cazare în camera părinților.

În regiunea Ski amadé, copiii se vor distra atât pe pârtie, cât și în afara ei. În toate localitățile din zona Gastein, după cursurile de schi se desfășoară programe de animație pentru copii. De asemenea, la termele Alpentherme Bad Hofgastein și la Felsentherme din Bad Gastein se oferă servicii de îngrijire pentru copiii ai căror părinți doresc să petreacă mai mult timp pe pârtie.

Avantajele merg mai departe și în privința copiilor mai mari: tuturor acestora li se acordă Reducerea Junior de Weekend: copiii și adolescenții primesc în fiecare sâmbătă și duminică din sezonul de iarnă reduceri de până la 35%, fiind așteptați cu 14 funslopes și funcross, unde pot schia pe mici rampe, prin curbe strânse, în formă de melc, prin tuneluri înguste și pârtii amuzante.

Săptămâna Mini

saptamana mini amade# Preț: 100 euro / copil născut după 2013 inclusiv
# Perioadă: 12-26 ianuarie 2019
# Cazare: 7 nopți în camera părinților
# Ce e inclus: curs de schi – 3 zile pline sau 5 zile, câte jumătate de zi.
Cursurile încep duminica sau lunea, în funcție de oferta școlii de schi
6 zile închiriere echipament și 6 zile skipass
# Reduceri: Copiii (născuți între 2003 și 2012) și adolescenții (născuți între 2000 și 2002) plătesc la Ski amadé în weekenduri cu 35 % mai puțin din prețul întreg al skipassurilor.
Skipassul pentru o zi costă 17 euro pentru copii și 27 de euro pentru adolescenți.

Learn2Ski în 3 zile

Sunt multe persoane care nu au mai schiat de mult sau care și-ar dori să schieze, mai ales că însoțesc la schi rudele sau prietenii care-și petrec cea mai mare parte a zilei pe pârtie. Aceștia pot (re)găsi în regiunea Ski amadé plăcerea coborâtului pe schiuri, în decoruri fabuloase, grație ofertei Learn2Ski.

Ski Amadé
3 zile. Suficient pentru a învăța să schiezi

Școlile de schi au dezvoltat în ultimii ani sisteme prin care oricine poate deprinde tainele acestui sport în numai trei zile. Sunt cursuri lipsite de orice stres, în care umorul și buna dispoziție își găsesc locul, și în urma cărora instructorii îți garantează că vei putea coborî fără probleme o pârtie albastră. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, vei primi banii înapoi, garantat: pentru curs, pentru skipass și pentru închirierea echipamentului.

Un curs de trei zile, care include cazare într-o pensiune cu mic dejun, skipass și echipament închiriat, costă de la 444 euro / persoană. Dacă se dorește cazare în hotel de 4 stele, cu demipensiune, tarifele încep de la 688 euro / persoană. Cursul durează zilnic 4 ore iar pachetul „Learn2Ski în 3 zile“ se poate rezerva numai în perioade prestabilite. Pachetul e special conceput pentru începători cu vârste de peste 18 ani.

Learn2Ski

learn2skiServicii incluse în pachetul Learn2Ski:
# 4 nopţi de cazare (de duminică până joi)
# Skipass pentru 3 zile (de luni până joi)
# Curs de schi de 3 zile (de luni până miercuri)
# Închiriere schiuri pe 3 zile (de luni până miercuri)
Perioadele de promoţie rezervabile sunt următoarele:
09-13.12.2018 / 16-20.12.2018 / 06-10.01.2019 / 13-17.01.2019 / 20-24.01.2019 / 10-14.03.2019 / 17-21.03.2019 / 07-11.04.2019

Ski & Board Special

O vacanță la schi nu înseamnă, din punct de vedere al sporturilor hibernale, doar schi. În ultimii ani au apărut din ce în ce mai mulți pasionați de snowboard, iar acesta vine la pachet cu acțiunea, distracția și relaxarea. Pe acest principiu, în regiunea Ski amadé, le poți avea pe toate, grație unui pachet pe care-l poți cumpăra la un preț imbatabil: Ski & Board Special.

Ski Amadé

Prin urmare, pentru 7 zile de concediu la schi sau ski-board, care include un skipass pe 6 zile, ai prețuri începând de la 445 euro / persoană, în cameră dublă. Acest pachet e oferit pentru anumite unități de cazare selectate și este valabil pentru toți adulții care s-au născut în 1999 sau mai devreme.

Perioadele pentru această ofertă sunt în număr de trei: de la începutul sezonului până la 12 decembrie 2018, de la 5 ianuarie 2019 la 2 februarie 2019 și de la 16 martie până la sfârșitul sezonului. Trebuie doar să introduci datele de călătorie, să alegi hotelul și să rezervi cazarea online. Apoi, pârtia te așteaptă!


Ski amadé Ladies Week

Chiar dacă poartă un nume care indică o ofertă specială pentru doamne, pachetul „Ladies week” se adresează, deopotrivă, și domnilor care le însoțesc. În luna martie, despre care știm foarte bine că este „luna femeilor”, mai exact între 23 și 30 martie 2019, la cumpărarea unui skipass, al doilea este oferit cadou. Indiferent dacă ești femeie sau bărbat.

Ski Amadé
Ladies Week – o săptămână cu doamnele în prim-plan
Foto: Austria / Salzburg / Gasteinertal / Sportgastein © Claudia Ziegler

Iar surprizele nu se opresc aici, fiindcă această săptămână e marcată de multe alte evenimente: tururi ghidate pe schiuri, teste de echipament sportiv, workshopuri cu plante aromatice, yoga, degustare de vinuri spumante, coafor, seri la cabane, oferte speciale la spa, concerte și petreceri. O săptămână de vacanță dedicată doamnelor, în care toate cele cinci pachete „Ski amadé Ladies Week – made my day“ sunt  coordonate de către femei.

Pentru a rezerva un pachet Ladies Week, trebuie să selectezi tipul de cazare și să soliciți oferta Ladies Week, urmând să primești rapid o ofertă personalizată, direct de la gazdă.

Ladies Week

Ski AmadéPerioada: 23-30 martie 2019
Exemplu de ofertă de preț pentru 2 persoane:
7 nopți într-un hotel de 4 stele, în cameră dublă, cu demipensiune, un skipass pentru 6 zile inclus + un skipass pentru 6 zile gratuit, de la 1.330 euro.
Motto: „1+1 gratuit”

 

Booking.com Tururile TukTuk
uganda

Expediție în Uganda: Margherita Peak/Safari cu jeepul și barca

From1,900 Euro
12 zile
Availability : 24 ianuarie - 4 februarie 2020
0

Safari și plajă în Kenya

From1,780 Euro
11 zile / 10 nopți
Availability : Oricând (tur cu plecare fixă: 20 - 31 august 2018)
0

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

From940 Euro
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
0
1 2

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Booking.com

Urmărește-ne pe Facebook!