" /> " /> " />
circuit în etiopia
Africa Oferte travel

Hai cu TukTuk și J’Info Tours în Etiopia! Un circuit de excepție în cea mai frumoasă țară din Africa

Etiopia nu este primul loc care-ți vine în minte atunci când te gândești să-ți faci următoarea vacanță. Dar ar trebui să fie. De ce? Pentru multe, multe motive. De la faptul că e o țară relativ liniștită până la cel că este una care se poate lăuda cu un ritm bun de creștere economică. De la diversitatea de peisaje la caleidoscopul cultural și mai ales istoria care ne spune că aici a fost primul loc în care omul s-a ridicat în cele două picioare, dar și că Etiopia este leagănul creștinismului. În plus, să nu uităm că Etiopia este, alături de Liberia, una dintre cele două țări africane care nu au fost niciodată colonizate.

etiopia mursi
Tribul Mursi

De aceea, TukTuk, împreună cu renumita agenție de turism J’Info Tours, îți propune pentru finalul lunii noiembrie un super-circuit în Etiopia, în care vom descoperi frumusețile acestei țări unice.

Un program variat, în care, printre altele, vom vizita capitala Addis Abeba, vom străbate defileul Nilului Albastru, comparat adesea cu Marele Canion din SUA, vom vedea cascada Nilului Albastru și vom face o plimbare cu vaporașul pe Lacul Tana, vom vizita mânăstirea Debre Libanos, fondată în secolul 13, vom vedea complexul regal din Gondar, prima capitală a Imperiului Etiopian, vom face o plimbare prin Parcul Național Simien, acolo unde Munții Simieni, cu ai lor peste 4500 m, adăpostesc numeroase specii endemice de păsări, plante și animale, vom traversa pitoreștile sate africane având ocazia să vedem modul de viață al populației Tigray, vom ajunge la Axum, fosta capitală a Etiopiei, cu o istorie de peste 2000 de ani.

lalibela
Biserică în Lalibela

Vom vizita Câmpul de Stele, ansamblul de blocuri de piatră monolitice din granit, vom ajunge în Biserica Sf. Maria din Sion, unde este păstrat Chivotul Legii, despre care se spune că a fost furat, cu voia lui Dumnezeu, din Templul din Ierusalim, vom vedea ruinele Palatului Reginei din Saba, mormintele regilor Kaleb și Gebrel Meskel.

Vom zbura spre Lalibela, cel mai mare centru de pelerinaj creștin din Etiopia, faimos datorită complexului de 11 biserici monolitice, tăiate în granit roz în secolul 12, vom vizita o serie de alte mânăstiri istorice, una dintre ele construită într-o peșteră, vom face piața în Bati, apoi o scurtă ascensiune pe Muntele Entonto, pentru o vedere panoramică asupra capitalei Addis Abeba, ne vom aventura în teritoriile triburilor Oromo, Gurage, Hadiya și Silte, pentru a fotografia localnicii și a vedea cum trăiesc viața de zi cu zi, vom vedea hipopotamii și crocodilii (unii măsoară peste 8 metri!) de pe Lacul Chamo și vom face o vizită triburilor Konso, Ari și Tsemay.

Vom ajunge în parcul Național Mago, acolo unde femeile din populația Mursi se împodobesc cu discuri ceramice pe care le inserează în buze, iar bărbații își crestează pe piele atâtea cicatrici câte animale sălbatice sau inamici au ucis în luptă. Vom traversa râul Omo și vom vizita unul dintre satele triburilor Dasanech, o populație seminomadă cunoscută pentru coafurile unice, extrem de elaborate și împodobite. Vom vedea spectacole folclorice, vom învăța despre cafea (în Etiopia se găsește cea mai bună cafea din lume) și vom lua parte la o ceremonie a acesteia.

etiopia cafea
Cafeaua etiopiană, cea mai bună din lume

Mai jos ai programul complet al acestui circuit excepțional, împreună cu costurile lui. Dacă vrei să iei parte la aventura vieții tale și să te înscrii, dă-ne un email la [email protected] pentru mai multe detalii.

Circuit Etiopia TukTuk și J’Info Tours

Perioada: 21 noiembrie – 7 decembrie 2019

Preț de bază: 2705 euro / persoană, în cameră dublă, plus taxe. Preț final, cu toate taxele incluse: 3325 euro / persoană (la care se adaugă taxa de viză)

Servicii incluse în prețul de bază:

  • transport avion Bucuresti – Addis Abeba – Bucuresti, Axum – Lalibela, Arbaminch – Addis Abeba;
  • autocar / minibus local, licențiat pe durata traseului și a transferurilor;
  • cazare 16 nopți cu mic dejun în hoteluri de 3* & 4* și lodgeuri (echivalent 3-4*, norme locale) astfel:

3 nopți Addis Abeba, 2 nopți Bahirdar, 1 noapte Gondar, 1 noapte zona Simien (Debark sau similar), 2 nopți Axum, 2 nopți Lalibela, 1 noapte Kombolcha, 1 noapte Arba Minch, 1 noapte Jinka, 1 noapte Turmi lodge sau similar, 1 noapte Kanta Lodge din Konso sau similar;

  • cina de rămas bun cu spectacol și muzică live în seara plecării;
  • vizitele conform programului cu însoțitor român și ghizi locali pe durata traseului;
  • intrările la obiectivele turistice de pe traseu;

Servicii neincluse

Taxele obligatorii – care se adaugă la prețul de bază menționat mai sus:

* taxele de aeroport și securitate pentru zborurile internaționale (se achită obligatoriu la înscriere): 495 euro;

* taxele de aeroport și securitate pentru zborul continental (se achită obligatoriu la înscriere): 125 euro;

 * taxa de viză Etiopia, 96 dolari ( taxa se va achita în RON la depunerea documentelor de viză, în contul Ambasadei)

Suplimente:

* Supliment cameră single – 430 euro / persoană

* Supliment demipensiune (opțiunea se face doar la înscriere): 185 euro;

Bacșișuri obligatorii (se achită la însoțitorul de grup): între 35 și 100 euro

Taxele de oraș – se achită la fața locului

Programul complet al circuitului:

Circuit Etiopia

Întâlnire cu ghidul în aeroportul Henri Coandă și zbor spre Addis Abeba, via Doha. Sosire după miezul nopții în capitala Etiopiei, țara cu cea mai mare populație din Africa, dupa Nigeria, și cea mai veche națiune creștină din lume, dupa Armenia. Transfer la hotel si cazare.
Mic dejun. Zi dedicată vizitării metropolei africane, situată la altitudinea de 2300 m. Vom admira diverse monumente istorice (Palatul Parlamentului, Primăria, Palatul Național). Vom vizita Muzeul Etnologic, aflat în fostul Palat al Împăratului Hailesillassie, Muzeul Național, Catedrala Ortodoxă Sfânta Treime și Mercato (cea mai mare piață în aer liber din Africa). Cazare Addis Abeba.
Mic dejun. Plecăm spre Bahir Dar, pe un frumos traseu ce trece printre dealurile Entoto, prin satul Chancho și cheile Durba / Muga. Drumul ne poartă apoi prin Defileul Nilului Albastru, adesea comparat, pentru spectaculozitate și măreție, cu Grand Canyon de pe fluviul Colorado din SUA. Aici vom vedea podul portughez, primul pod construit în Etiopia, datând din sec 17, babuini din specia endemică Galada. Continuăm cu vizita la Mânăstirea Debre Libanos, fondată în sec.13. Sosire în Bahir Dar, al treilea oraș ca număr de locuitori din Etiopia, capitala regiunii Amhara. Cazare Bahir Dar.
Mic dejun. Ziua de azi începe cu vizita la Cascada Nilului Albastru, una dintre marile atracții ale Etiopiei, cu o cădere de peste 40 m și o lățime de cca. 400 m și vizite în sate din zonă. Dupa-amiază facem o plimbare cu vaporașul pe lacul Tana, cel mai mare din Etiopia (3600 kmp) și vizităm două dintre numeroasele mânăstiri construite în secolele 14 - 16 pe insulele și peninsulele lacului. Renumite pentru frescele pline de culoare, crucile de diverse tipuri și impresionantele biblii scrise în cea mai veche limbă din Etiopia, Ge’ez. Cazare Bahir Dar.
Mic dejun. Plecare matinală spre Gondar, prima capitală a Imperiului Etiopian, care a început în 1632, odată cu domnia regelui Fasilledes. Deoarece aici se află vestigiile a numeroase castele construite de-a lungul a 236 de ani, de fondator și urmașii săi, complexul regal a fost inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO din anul 1979. Vizităm palatele, reședintele și băile în aer liber ale regelui Fasilledes, biserica Debre Birham Selassie (“Lumina Sfintei Treimi”), singura biserică salvată de invazia mahdistilor din 1888  datorită, conform legendei, apariției miraculoase a unui imens roi de albine. Biserica este renumită pentru plafonul decorat cu chipurile a sute de îngeri și picturile murale, reprezentând scene biblice și sfinți. Cazare Gondar.
Mic dejun. Plecăm spre Parcul Național montan Simien, intrat în patrimoniul natural UNESCO în 1978 datorită peisajelor spectaculoase. Numiți și “Acoperișul Africii”, cu vârfuri de peste 4500 m, Munții Simien adăpostesc numeroase specii endemice de păsări și plante. Multe dintre ele pe cale de dispariție (babuinul Gelada, vulpea de Simien, capra Walia ibex, care poate fi întâlnită numai aici, vulturul cu barbă etc ). Ajunși la Sankaber, la altitudinea de 3230 m, vom parcurge un traseu magnific, admirând peisajul spectaculos, fauna și flora. Seara cazare Debark.
Mic dejun. Pe traseul de la Debark la Axum vom admira spectaculosul versant de vest al munților Simien, trecând prin pasul Limalimo și traversând valea Tekeze, pe un drum dificil dar cu un peisaj de neuitat. În micile sate pe care le traversăm avem ocazia să observăm modul de viață al populatiei Tigray. Sosim la Axum, fosta capitala a Etiopiei, cu o istorie de peste 2000 de ani, considerat leagănul culturii etiopiene. Cazare Axum.
Mic dejun. Astăzi explorăm orașul Axum, renumit datorită minunatelor biserici, mânăstiri, stele, obeliscuri, morminte și ruine antice, care a fost inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO în anul 1980. Vom vizita Câmpul de Stele (ansamblu de blocuri de piatră monolitice din granit cu înălțimi variabile, dintre care Stela Uriasa, înaltă de 33 m este considerată cea mai înaltă din lume ), castelele foștilor monarhi, Muzeul Arheologic, Biserica Sf. Maria din Sion (unde este păstrat Chivotul Legii, despre care se spune ca a fost furat din Templul din Ierusalim – cu voia lui Dumnezeu – și adus aici de regele Menelik I, care, conform legendei, era fiul regelui Solomon și al reginei din Saba). Ruinele Palatului Reginei din Saba, mormintele regilor Kaleb si Gebre Meskel. Cazare Axum.
Mic dejun. Transfer la aeroport și zbor spre Lalibela, cel mai mare centru de pelerinaj creștin din Etiopia. Faimos în întreaga lume datorită complexului de 11 biserici monolitice, tăiate în granit roz în sec.12, în timpul domniei regelui Lalibela, considerate ‘cea de-a opta minune a lumii’. Orașul a fost declarat patrimoniu cultural UNESCO în 1978. Astăzi vom vizita principalele două grupuri de biserici monolitice. Cazare Lalibela.
Mic dejun. În cursul dimineții vizităm mânăstirea Asheten Mariam, construită în sec.13 pe un versant muntos în apropiere de Lalibela, la 3150 m înăltime, de unde putem admira orașul și împrejurimile sale. În cursul după-amiezii vizităm mânăstirea Yemrehanna Kristos, despre care se spune că a fost fondată în sec.11 de regele cu acest nume, predecesor al regelului Lalibela. Spre deosebire de bisericile din Lalibela, săpate în stâncă, această biserică a fost construită într-o peșteră, în stil axunit târziu, cu pereți din blocuri de granit vopsite în alb, care alternează cu bârne de lemn. Cazare Lalibela.
Mic dejun. Vom începe ziua cu vizitarea mânăstirii Nakuto Le’Abe, construită într-o peșteră despre care se spune că este cea în care regele Nakuto Le’Abe s-a retras, dupa ce a abdicat pentru a trăi ca pustnic. Continuăm traseul spre Kombolcha, trecând prin orășelul istoric Wuchale, pentru ajunge la Hayk. Unde vizităm mânăstirea Istifanos (Sfântul Ștefan), fondată în sec.13 pe o insulă de pe lacul Hayk, actualmente peninsulă. Cazare Kombolcha.
Mic dejun. În cursul dimineții vizităm multicolora piață din Bati, apoi ne îndreptăm spre Addis Abeba pe un drum ce ne poartă prin ținuturile populațiilor Amhara și Oromo. Prilej cu care vom putea admira stilul de viață, casele și gospodăriile acestora. Scurta ascensiune pe Muntele Entonto pentru o vedere panoramică asupra orașului Addis Abeba și a peisajelor din jur. Timp liber pentru cumpărături. Transfer la hotel în Addis Abeba.
Mic dejun la pachet. Dimineața devreme ne vom îndrepta spre sud-vest, prin Hossana, unul dintre cele mai fertile și înverzite pământuri ale Etiopiei, trecând prin teritoriile triburilor Oromo, Gurage, Hadiya și Silte, unde vom remarca colibele de formă circulară, acoperite cu stuf și înconjurate de culturi de «falși bananieri» (Enset Ventricosum, o specie endemică din sudul țării, cu o mare importanță economică locală). Pe drum vom admira lacurile Abaya și Chamo. Cazare la Arba Minch.
După un mic dejun matinal, ne vom îndrepta spre lacul Chamo, unde ne vom îmbarca pentru a vedea hipopotamii și crocodilii de pe lac (vom vizita « Crocodile Market », care nu este o piață, ci locul unde se găsesc unii dintre cei mai mari crocodili din Africa, putând măsura chiar mai bine de 8m!). Continuăm spre Jinka. Pe drum vom vizita triburile Konso, Ari si Tsemay (al cărui camin este desertul Weito). Cazare în Jinka.
Mic dejun. Astăzi vom intra în Parcul Național Mago, unde vom vizita satele populației Mursi. Aici femeile se împodobesc cu discuri rotunde din ceramică, pe care le insereaza în buze, iar bărbații își cresteaza pe piele tot atâtea cicatrici, câte animale sălbatice sau inamici au ucis în luptă! Ne întoarcem la Jinka pentru prânz și apoi ne îndreptăm spre Turmi pentru a vizita un sat al tribului Hamer. Cazare în Turmi lodge sau similar.
După un mic dejun matinal, ne vom îndrepta spre râul Omo, pe care îl vom traversa fie cu canoea, fie cu barca cu motor, fie cu bacul. Apoi vom vizita unul dintre satele triburilor Dasanech (o populație seminomadă, care numără 50.000 membri, așezați atât în sudul Etiopiei, cât și în Sudan și Kenya, cunoscută pentru coafurile unice, foarte elaborate și împodobite ). După prânzul din Turmi, ne vom caza în Kanta Lodge din Konso sau similar.
Mic dejun. Dimineață vom vizita satul Konso, înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO, unde vom admira colibele specifice ale localnicilor. În apropiere de sat se află o falie gigantică, unde, cu puțină imaginație, vom identifica conturul unor zgârie nori newyorkezi! Apoi ne vom indrepta spre Arbaminch, de unde vom zbura spre Addis Abeba. În continuare ne vom bucura de un spectacol folcloric cu dansuri tradiționale, urmat de o ceremonie a cafelei. În încheiere vom lua cina cu acompaniament de muzică live, apoi transfer, îmbarcare în avion și zbor ora 02.25. Noapte în avion.
Sosire în Doha în cursul dimineții, scurtă escală și zbor în conexiune spre țară. Sosire în București ora 09.20.
Booking.com

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.roBooking.com

Urmărește-ne pe Facebook!