Locul plecarii: Bucuresti Durata excursiei: Circa 16 ore Transport cu: Autocar de 3* sau 4* Grup minim de persoane: 30 Ghid insotitor in limba romana: Da Inscrieri: Telefon: 0721-428 014 sau email: [email protected]
 • Detalii generale
 • Programul excursiei
 • Informații importante
 • Ce este inclus
 • Ce nu este inclus
 • Recenzii

Excursie de o zi, cu autocarul, în Bulgaria, la Balcic. Înscrie-te la telefon 0721-428 014 sau pe email, la [email protected]

Plecare: 11 august 2018

Citește programul excursiei pentru detalii.

Ora 6.00 - întâlnire cu însoțitorul de grup, îmbarcare în autocar la ora 6.30 și plecare din București către Balcic, localitate aflată la cca 250 km distanță, situată pe țărmul Mării Negre, în regiunea Dobrici, Dobrogea de Sud din NE Bulgariei.

În perioada 1913-1940, Balcic a aparținut de Regatul României, împreuna cu restul Dobrogei de Sud, în urma celui De-al Doilea Război Balcanic (iunie-august 1913). În 1940, Cadrilaterul, inclusiv Balcicul, a fost redobândit de Bulgaria. Datorită versanților de calcar, localitatea a fost supranumită Orașul Alb. Întreaga zonă a fost cunoscută sub denumirea de Coasta de Argint.

Traversăm Dunărea peste Podul Prieteniei și trecem frontiera Giurgiu –Ruse, urmând a ajunge în Balcic, în funcție de trafic și de coada din vamă, distanța fiind parcursă în 4-5 ore.

Vizităm Castelul din Balcic, construit ca reședință pentru Regina Maria a Romaniei, în perioada în care Cadrilaterul a aparținut României. Compexul cuprinde un parc botanic, mai multe vile rezidențiale, o sală a fumătorilor, o pivniță, o mânăstire, un izvor de apă și diverse alte clădiri.

Biletul de intrare costă 15 leva (10 leva castel + 5 leva grădini, dar nu pot fi separate).

Vom vedea Intrarea (ghereta santinelei), grădina lui Allah, Vila „Săgeata albastră”, colțul „Magnolia”, Templul apei, Capela Stella Maris, Izvorul sfânt, Grădina Ghetimani, Aleea valului albastru, Digul, Grădina „curtea englezească”, Cascada, Puntea suspinelor, Vila „Moara”, Vila „Salon”, „Restaurantul Coroana”, Aleea vinului, Tronul reginei Maria, Vila „Cuibul liniștit”, mormântul reginei (simbolic), Vila Gutman, Casa suitei, Grădina Craing, Vila Izbânda, Vila Ciuperca.

Gradina botanică - este unică în centrul și în estul Europei, datorită colecției impresionante de cactuși. Pe lângă cactușii aflați în aer liber, a fost construită și o seră imensă, în care se găsesc fie specii care nu se acomodează foarte bine la viața de exterior, fie mini-catuși, pe post de răsad, care atunci cand vor mai crește vor fi mutați afară.

Timp liber pentru masă și cumpărături.

Vizită Cap Kaliakra - după ce terminăm de vizitat Castelul și grădinile lui, ne urcăm în autocar și plecăm spre Cap Kaliakra, un important punct de atracție pentru turiști. Este o limbă de pământ, înaltă de 60 m, care se desprinde de țărmul bulgăresc al Mării Negre și se întinde 2 km în largul mării. Capul Kaliakra este un adevărat colț de rai, peisajul care se întinde din vârful platoului calcaros fiind unul de-a dreptul mirific.

Ora 18 - plecare spre București. În funcție de trafic, ajungem în jur de 22.30.

 

Vă rugăm sa aveti la dvs cartea de identitate (sau pașaport) valabile cel puțin 6 luni de la data ieșirii din țară. Puteți să schimbați bani, pentru a avea leva încă din țară sau puteți schimba euro în leva la punctul de frontieră, după ce intrăm în Bulgaria. Schimbul lei - leva este 1 leva = circa 2,5 lei la Bucuresti, iar in Bulgaria 1 leva = 4,10 lei. 1 euro = 1,95 leva. ATENȚIE! Persoanele care uită acasă cartea de identitate/pașaportul nu vor urca în autocar și vor pierde integral suma achitată.

*** Copii sub 14 ani pasaport valabil 6 luni de la intoarecerea in tara + acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul, dupa caz, obtinut la notariat (unde este cazul - copie dupa certificatul de deces sau actul de divort); *** Copii 14-18 ani - Pasaport sau carte de identitate valabil 6 luni de la intoarcerea in tara + acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul, dupa caz, obtinut la notariat (unde este cazul - copie dupa certificatul de deces sau actul de divort); in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste, va prezenta cazier juridic (mai multe informatii pe www.politiadefrontiera.ro)

Ordinea locurilor în autocar se stabilește în funcție de ordinea înscrierilor, începând cu bancheta a treia a autocarului.

 • Transport cu autocar, 3* sau 4*, cu plecare din București.
 • Ghid însoțitor de grup, de limba română, pe toată perioada excursiei.
 • Asigurare medicală;
 • Asigurare storno;
 • Intrări la obiective – Castelul din Balcic: 15 leva (cu tot cu grădini) = cca.7,5 euro.
 • Masă de prânz / cină

There are no reviews yet.

Be the first to review “O zi cu TukTuk la… Balcic (Bulgaria)”

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.