Locul plecarii: Bucuresti Transport cu: Autocar de 3* sau 4* Grup minim de persoane: 30 Ghid insotitor in limba romana: Da Inscrieri: Telefon: 0721-428 014 sau email: [email protected]
 • Detalii generale
 • Programul excursiei
 • Informații importante
 • Ce este inclus
 • Ce nu este inclus
 • Recenzii

Excursie de o zi, cu autocarul, la Sinaia.

Înscrie-te la telefon 0721-428 014 sau pe email, la [email protected]

Plecare: 29 iulie

Citește programul excursiei pentru detalii.

Întâlnire cu ghidul la ora 7.30. Plecare din Bucuresti la ora 8,00, deplasare pe traseul Ploiești - Bușteni - Sinaia.

Ora 9 Ploiești - vizită la Muzeul Ceasului „Nicolae Simache”, unic în rețeaua muzeelor din România, înființat în 1963 de prof. Nicolae Simache (1905-1972), ilustrează prin colecțiile sale, evoluția mijloacelor de măsurare a timpului. Clădirea în care funcționează din 1971 este un monument de arhitectură, ridicat în  1890, care a aparținut magistratului și politicianului Luca Elefterescu. Expoziția muzeului prezintă o succesiune cronologică interesantă a celor mai cunoscute tipuri de indicatoare de timp și de ceasuri: cadrane solare, clepsidre, nisiparnițe, ceasuri de mobilier, de șemineu, de perete, de buzunar, de călătorie. Vom avea ocazia să vedem ceasuri foarte vechi, de tip astronomic, datând din 1544 și 1562.

Preț intrare: bilete de la 2 la 8 lei (seniori: 4 lei/pers.)

Ora 10.30 deplasare spre Sinaia. Vizită la Castelul Peleș, construit la inițiativa primului Rege al Romaniei, Carol I, în afara perimetrului comunei Podul Neagului, în 1874, an în care, din inițiativa suveranului, comuna primește numele de Sinaia. Între anii 1873-1875 a fost edificată construcția castelului Peleș. Acest castel a servit ca reședintă de vară pentru Regele Carol I, fiind investită cu funcții politice și culturale, având tototadă însemnătate simbolică.

Preț intrare:

- expoziția de bază (parter) tur 45 min: adulți 30 lei, seniori 15 lei, elevi/studenți - 7,5 lei

- tur Optional (parter+ etaj), tur 1 oră și 15 min – adulți 60 lei, seniori 30 lei, elevi/studenți - 15 lei

Continuăm vizita la Castelul Pelișor, parte integrantă a vastului ansamblu architectonic creat de Regele Carol I, pe valea pârâului Peleș, într-o perioadă ce se suprapune practic întregii sale vieți trăite în România.

Preț intrare: adulți 20 lei / seniori 10 lei / elevi/studenți 5 lei

Ora 15.30 deplasare spre Parcul Sinaia, pentru o gură de aer proaspăt, socializare în cadrul grupului și „un suc rece”.

Ora 17 – Vizită Mânăstirea Sinaia, mânăstire creștin – ortodoxă, deservită de călugari. Între 1690-1695, Spătarul Mihail Cantacuzino construiește partea veche a mânăstirii, cu biserica mică, una dintre primele construite în stil brâncovenesc. A numit-o Mânăstirea Sinaia, în amintirea pelerinajului său la Ierusalim și Muntele Sinai. Între 1842-1846 este construită partea nouă, biserica mare, refacută în 1897-1903.

Ora 17.30 plecare spre București, relaxați și cu amintiri culturale frumoase, cu prieteni noi. În funcție de trafic, sosire în București în jurul orei 20.30.

 

Ordinea locurilor în autocar se stabilește în funcție de ordinea înscrierilor, începând cu bancheta a treia a autocarului.

 • Transport cu autocar, 3* sau 4*, cu plecare din București.
 • Ghid însoțitor de grup, de limba română, pe toată perioada excursiei.
 • Asigurare medicală;
 • Asigurare storno;
 • Intrări la obiective, conform programului: Muzeul Ceasului, Castelul Peleș și Pelișor.
 • Masă de prânz / cină

There are no reviews yet.

Be the first to review “O zi cu TukTuk la… Sinaia”

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.