Locul plecarii: Bucuresti Durata excursiei: Circa 16 ore Transport cu: Autocar de 3* sau 4* Grup minim de persoane: 30 Ghid insotitor in limba romana: Da Inscrieri: Telefon: 0721-428 014 sau email: [email protected]
 • Detalii generale
 • Programul excursiei
 • Informații importante
 • Ce este inclus
 • Ce nu este inclus
 • Recenzii

Excursie de o zi, cu autocarul, în Bulgaria, la Veliko Târnovo. Înscrie-te la telefon 0721-428 014 sau pe email, la [email protected]

Plecări: 28 iulie 2018, 29 septembrie 2018

Citește programul excursiei pentru detalii.

Întâlnire la ora 6.45 cu însoțitorul de grup. Îmbarcare la ora 7 și plecare din București, cu destinația Veliko Târnovo - cca 180 km.

 

Itineraries

1

.

Traversăm Dunărea peste Podul Prieteniei și trecem frontiera Giurgiu – Ruse.

2

.

Ajungem în satul medieval Arbanassi, cu cea mai puternică amprentă medievală din Bulgaria, un adevărat muzeu în aer liber, încă din 1921, fiind declarat monument național prin decret regal.

3

.

Vizităm străduțele întortocheate, Muzeul Casei Konstantsaliev (6 leva / pers – 3 euro), o veche și impunătoare casă de boieri bulgari.

4

.

Vizităm Biserica Nașterii Domnului, cea mai veche și mai interesantă din zonă, construită în secolul 15. Cost intrare: 6 leva (3 euro).

5

.

Vizităm apoi Mânăstirea Sf. Fecioara, construită în timpul celui de-al doilea stat bulgar, una dintre puținele construcții care au supraviețuit după căderea Cetății Tsarevets, din 1393.

6

.

Vizităm Orașul Țarilor, Veliko Târnovo, aflat pe malurile râului Yantra, deasupra Canionului Yantra.

7

.

Ne îndreptăm pe jos către Cetatea Tsarevets, cel mai important obiectiv turistic al zonei, care se întinde pe 3 coline. Intrarea: 6 leva / pers (3 euro).

8

.

Vizităm Monumentul Asaneștilor, monument reprezentativ în Veliko Târnovo. Coborâm pe malul Yantrei, spre centrul vechi al orașului, pentru a vedea Strada Gurko, cu case având o arhitectură deosebită, în stilul Renașterii bulgare din secolul 18.

9

.

După amiază, program liber pentru cumpărături, vizite la atelierele de meșteșugari pe Strada Samovodska Charshia, aflată în inima cartoerului vechi.

10

.

Ora 18 plecare spre București. Întoarcere în jurul orei 23.

Vă rugăm sa aveti la dvs cartea de identitate (sau pașaport) valabile cel puțin 6 luni de la data ieșirii din țară.
Puteți să schimbați bani, pentru a avea leva încă din țară sau puteți schimba euro în leva la punctul de frontieră, după ce intrăm în Bulgaria. De asemenea, și în Veliko Târnovo sunt case de schimb valutar. Schimbul lei - leva este 1 leva = circa 2,5 lei la Bucuresti, iar in Bulgaria 1 leva = 4,10 lei.
1 euro = 1,95 leva.
ATENȚIE! Persoanele care uită acasă cartea de identitate/pașaportul nu vor urca în autocar și vor pierde integral suma achitată.

*** Copii sub 14 ani pasaport valabil 6 luni de la intoarecerea in tara + acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul, dupa caz, obtinut la notariat (unde este cazul - copie dupa certificatul de deces sau actul de divort);
*** Copii 14-18 ani - Pasaport sau carte de identitate valabil 6 luni de la intoarcerea in tara + acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul, dupa caz, obtinut la notariat (unde este cazul - copie dupa certificatul de deces sau actul de divort); in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste, va prezenta cazier juridic (mai multe informatii pe www.politiadefrontiera.ro)

Ordinea locurilor în autocar se stabilește în funcție de ordinea înscrierilor, începând cu bancheta a treia a autocarului.

 • Transport cu autocar, 3* sau 4*, cu plecare din București.
 • Ghid însoțitor de grup, de limba română, pe toată perioada excursiei.

 

 • Asigurare medicală;
 • Asigurare storno;
 • Intrări la obiective (opțional): Cetatea Tsarevets – 6 leva (aprox. 15 lei), Mânăstirea Arbanassi – 6 leva (aprox. 15 lei), Biserica Nașterii Domnului – 6 leva (aprov 15 lei)
 • Masă de prânz / cină

There are no reviews yet.

Be the first to review “O zi cu TukTuk la… Veliko Târnovo (Bulgaria)”

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.