" /> " /> " />

Descoperă Chiang Mai, frumoasa regiune din nordul Thailandei!

0
Price
From940 Euro
Price
From940 Euro
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

694
8 zile / 7 nopți
Availability : oricând (tur fix: 3-10 noiembrie 2018)
București
Chiang Mai

Chiang Mai este regiunea din nordul Thailandei, care definește țara în termeni diferiți față de cum o face capitala Bangkok și insulele despre care ai auzit atâtea lucruri. În fapt, Chiang Mai este o altfel de Thailandă, în care timpul se scurge nu la fel de alert și în care faci cunoștință cu serenitatea, înțelepciunea, cultura și mai ales natura în stare pură. Sunt multe lucruri de făcut și văzut în Chiang Mai iar o explorare a Thailandei nu ar fi niciodată completă pentru călătorul adevărat fără ca acesta să scotocească această superbă regiune din nordul țării.

De aceea, în colaborare strânsă cu partenerul nostru local din Chiang Mai, ți-am pregătit un tur privat de o săptămână, în care să te bucuri de esența minunată a acestei regiuni și să în care să descoperi, pas cu pas, aproape tot ce are ea de oferit. Vei fi cazat într-un hotel de 4 stele din orașul Chiang Mai (al doilea ca mărime din Thailanda, după Capitală), unul nou și cu referințe foarte bune pe Booking, pe care l-am testat noi înșine în acest an. Vei avea zilnic la dispoziție microbuz cu șofer și cu tur vorbitor de limbă engleză, care te va purta prin toate locurile descrise în program.

Și apropo de programul pe care îl poți citi mai jos, acesta este variat și include activități culturale, vizitări de temple, curs de gătit, plimbări în mijlocul naturii, experiențe cu elefanții și multe alte lucruri fantastice pe care le-am încercat apriori și despre care putem să povestim ore-n șir. Dar cel mai bine este să le vezi la fața locului.

Chiang Mai – 8 zile / 7 nopți

Hotel Stay with Nimman 4* / mic dejun inclus

Citește după program pentru a vedea ce este inclus în tur

Hai cu TukTuk în Chiang Mai!

3 - 10 noiembrie 2018

Preț: 940 euro + bilet avion

(pentru grup de minim 10 persoane)

Ora 6 (orarul poate suferi modificări, în funcție de programul zborurilor Qatar Airways) – Întâmpinare la aeroport de către ghidul local. Transfer și check-in la STAY with Nimman Hotel, cel mai nou hotel de 4 stele din Chiang Mai. Mic dejun. Relaxare până la prânz.
Ora 12 Transfer pentru prânz la un restaurant local.
După amiază: Programul începe cu o vizită la Wat Sri Suphan, care a fost inițial construit în jurul anului 1500, pentru a servi ca templu principal al unui sat de lucrători argintari. Construcția ulterioară a sălii principale și a Phra Wihan Borommathai Chedi a avut loc în anul 1509. Arhitectura actuală este în stil Lanna, cu decorații de aluminiu și argint. În cadrul templului sunt artiști care lucrează obiecte de argint, și pe care-i poți vedea la lucru.
Templul de argint Wat Sri Suphan

Urmează templul Wat Phra That Doi Suthep, aflat pe Dealul Suthep. Este cel mai sacru templu din Chiang Mai, construit la începutul secolului buddhist 19. Frumusețea acestui templu este marcată de șapte statui în formă de șarpe, care mărginesc scările ce urcă la templu, acolo unde se află inclusiv o pagodă aurită și o remarcabilă și unică arhitectură în stil Lanna.
Seara: cină Khan Tok, la Vechiul Centru Cultural.
*** Posibilitatea de plimbare pe Walking Street, pe Wua Lai Road (dacă e sâmbătă) sau pe Tha Pae Road (dacă e duminică) – locuri în care artizani locali vin să-și prezinte și să-și vână creațiile din diverse zone.
Ora 8 – Mic dejun la hotel Ora 9 – Transfer la Mae Kampong Community, unde ocupația principală a sătenilor este munca pe plantațiile de ceai și cafea. Aceștia sunt foarte atenți la protejarea pădurii și a mediului înconjurător. Înveți să faci coșuri de răchită de la artizani pricepuți.
Satul Mae Kampong
Ora 12.30 – Prânz ecologic, în satul Mae Kampong Ora 13.30 – Ajungem în Zona Culturală Bo Sang & SanKampaeng, plină de fabrici micuțe de artizanat. Vizităm fabrica de umbrele Rom Tawil și fabrica de mătase Laqueware. Seara, cină la River Market Chiang Mai, un restaurant romantic, aflat pe malul râului, cu panorama podului luminat Iron Bridge.
Ora 8 – Mic dejun la hotel Ora 9 – Transfer la Poo Poo Paper Park (circa o jumătate de oră) din Mae Rim. Un eco-muzeu în aer liber și totodată un loc în care vom afla cum se fabrică produse de papetărie din fibrele excrementelor de elefant. Un tur interactiv prin cele 8 pavilioane ale parcului, în care ni se explică în mod interactiv procesul de colectare a materiei prime și pașii până la realizarea produselor finite. Dacă timpul permite, vizită la Ferma de Orhidee Sainamphung. Ora 12.00 – Prânz la restaurantul Khao Mao Khao Fang.
Ferma de elefanți Patara
Ora 13.00 – Transfer la Ferma de Elefanți Patara, pentru a intra în programul „Proprietar de elefant pentru o zi”, un program special creat pentru oricine dorește să învețe să interacționeze cu elefanții și să învețe ce trebuie să știe un îngrijitor de pachiderme despre temperamentul acestor minunate animale, despre nevoile lor, despre cum să-i hrănești, să îi speli, să le verifici sănătatea. Vei avea în grijă propriul elefant, înveți să comunici cu el și veți merge împreună prin junglă, ajungând la locul în care elefanții se îmbăiază zilnic. Ora 17.30 – Întoarcere în Chiang Mai, apoi cină la restaurantul The Nam. *** Dress code pentru Ferma de Elefanți Patara: tricou, pantaloni lungi, haine de schimb, sandale sau papuci, loțiune de protecție solară, costum de baie.
Ora 7 – Mic dejun la hotel
Parcul Național Doi Inthanon
Ora 8 – Transfer în Parcul Național Doi Inthanon (circa o oră și jumătate). Doi Inthanon este cel mai înalt vârf muntos din provincia Chiang Mai (2565 m), fiind o prelungire a lanțului Himalayan. Vegetația din acest parc național include 8 tipuri de plante, zona fiind habitat natural pentru mai mult de 446 specii de animale și păsări. E cel mai bun și mai spectaculos loc din Thailanda pentru drumeții în natură și pentru observarea de păsări. Vom vedea multe cascade spectaculoase, vom ajunge în satele Mae Klang Luang, vom lua prânzul într-un restaurant tradițional din sat, vom vedea plantații de căpșuni și ceai, vom lua contact cu stilul unic d eviață și cu cultura sătenilor de aici. Ora 15.30 – Întoarcere în Chiang Mai. Ora 19.00 – Cină la restaurantul Whole Earth. *** Dress code: o bluză lejeră, cu mânecă lungă și pantaloni lungi lejeri, pantofi de drumeție, loțiune de protecție solară, ochelari de soare.
Dimineața – Transfer în regiunea Chiang Rai (circa 2 ore și jumătate), vizită la Templul Alb (Wat Rong Khun), o spectaculoasă piesă arhitectonică budistă modernă. Templul se află în proprietatea artistului Chalermchai Kositpipat, cel care l-a proiectat, construit și care îl și finanțează. Templul Alb a avut inaugurarea în anul 1997 și este una dintre principalele atracții turistice din regiunea Chiang Rai. Prânz la restaurantul Krua Silapa. După amiază – După prânz vizităm Black House, reședința lui Thawan Duchanee, artist recunoscut la nivel național. Casa Neagră nu este doar o structură ci un parc ce adăpostește o colecție formată din 40 de clădiri de diverse forme și mărimi.
Tribul gâturilor lungi Karen
Continuăm turul cu o vizită la tribul Gâturilor Lungi Karen, unde vom face cunoștință cu femeile care păstrează tradiția așezării inelelor în jurul gâtului, pentru a-l lungi și a-l face mai frumos. Întoarcere și cină în Chiang Mai, la un restaurant local.
Ora 9 – Transfer pe cheile Wat Chai Mongkol, de unde plecăm într-o plimbare cu vaporașul pe râul Mae Ping. Durata 40 minute. Trecem pe lângă casele din diverse zone ale orașului Chiang Mai, admirăm arhitectura acestora, vedem temple, piețe, restaurante, etc. Debarcăm într-o fermă unde suntem întâmpinați cu fructe și fresh-uri răcoritoare. Ne continuă drumul către Kaad Luang, cea mai mare piață din Chiang Mai, de unde majoritatea locuitorilor cumpără legume și fructe proaspete dar și mâncare și alimente diverse sau suveniruri. Lângă această piață, vizităm și Piața de Flori.
Croazieră pe râul Mae Ping
După cele două piețe, vom lua fiecare câte o ricșă, pentru un tur prin Chiang Mai, până la templul Wat Phrasing. Vizităm frumosul templu, al doilea cel mai venerat din Chiang Mai, după Wat Phra That Doi Suthep. Templul cuprinde trei structuri, principala atracție fiind ansamblul Lai Kham, frumos decorat, cu picturi murale care povestesc despre viața locuitorilor din urmă cu sute de ani. Prânz Khao Soi, la un restaurant local. După amiază – transfer la Thai Farm Cooking School, aflată într-o suburbie a orașului Chiang Mai, unde vom participa la un curs de gastronomie. Învățăm despre diversele ierburi și condimente locale, avem posibilitatea să facem o plimbare prin grădina fermei, pentru a vedea plantele exotice, apoi intrăm în bucătăria spațioasă unde fiecare va învăța să prepare, sub îndrumare, câteva feluri de mâncare thailandeze, pe care le vom și mânca la final, pe terasa cu vedere la eleșteu.
Piața de noapte din Chiang Mai.

O zi de relaxare în care fiecare poate face ce dorește în frumosul oraș Chiang Mai, de la shopping la masaj, de la o plimbare prin centru la vizionarei unei gale de box thailandez etc.
În această zi este inclus doar micul dejun.
Transfer la aeroportul din Chiang Mai, în funcție de ora de zbor.

Prețuri pentru perioadele 1 nov. 2018 – 19 dec. 2018 și 11 ian. 2019 – 31 martie 2019

În funcție de numărul de persoane din grup:

2-3 persoane

1140 euro

4-5 persoane

1040 euro

6-7 persoane

990 euro

8-9 persoane

970 euro

10+ persoane

940 euro

Supliment cameră single: 280 euro

La aceste prețuri se pot adăuga / scădea diferențele următoare, în funcție de:

Sezonul de vârf (20 dec 2018 – 10 ian 2019) – un plus de 70 euro pentru toate categoriile

Extrasezon (1 iun – 31 oct 2018) – se scad 25 euro pentru toate categoriile

Anul Nou Chinezesc (TBA) – un plus de 25 euro / cameră / noapte la hotel

Festivalul Songkran (Anul Nou Thailandez – 13-15 apr 2019) – un plus de 20 euro / cameră / noapte la hotel


Ce este inclus în prețul turului:

Cazarea la Hotel Stay with Nimman, în camere duble sau twin

Masa: 19 mese (7 Mic dejunuri, 6 prânzuri, 6 cine)

Transport în tururi în minivan-uri cu aer condițional (2-7 persoane). Pentru grupuri de 8-14 persoane sunt incluse două minivan-uri

Bilete de intrare pentru toate locurile care se vizitează și pentru toate activitățile

Ghid vorbitor de limbă engleză

Asigurare de călătorie ce acoperă 1 milion bahți de persoană

Ce nu este inclus în prețul turului:

Biletul de avion București – Chiang Mai

Alte mese care nu sunt incluse în program


Recomandări pentru a avea la voi în tururile zilnice (se vor comunica și la fața locului):

  • Bluză cu mânecă lungă, pantaloni lungi (pentru intrările în temple), pantofi de drumeție sau sport pentru hikingul în Parcul Național
  • Spray anti-insecte
  • O pelerină (pentru sezonul ploios)
  • Medicamente curente
  • Nu este necesară vaccinarea, nu există pericole

Atenție!

Turul Chiang Mai nu este organizat de către TukTuk.ro ci este un tur privat, organizat de agenția de turism parteneră din Thailanda, TukTuk fiind doar partener media. Toate cheltuielile pentru acest tur sunt achitate direct către agenția parteneră iar biletul de avion este achiziționat de către fiecare persoană în parte. Dacă vrei să te înscrii, trimite-ne un mesaj folosind formularul din dreapta și te vom ghida în absolut tot ceea ce este necesar pentru a lua parte la tur.