" /> " /> " />

Expediție în Uganda: Margherita Peak/Safari cu jeepul și barca

0
Price
From1,900 Euro
Price
From1,900 Euro
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

159
12 zile
Availability : 24 ianuarie - 4 februarie 2020
București
Uganda

Al treilea vârf al Africii, după Kilimanjaro (5895m) și Mount Kenya (5199m), Margherita Peak (5109m) este, probabil, cel mai frumos dintre toate. Parte a lanțului Rwenzori (Munții Lunii), este ascuns în junglă, iar drumul până la 4500 de metri, de unde începe partea de stâncă, se desfășoară printr-o superbă vegetație luxuriantă.

Ghidul montan Costin Miu îți propune o inedită expediție în Uganda, țara din Africa centrală care te va fascina prin incredibilul spectacol al naturii. Jungla ugandeză, peisaje de vis, un safari pe apă – iată doar trei argumente pentru a te înrola în această călătorie specială, care are ca principal scop atingerea vârfului Margherita.

expeditie uganda


Expediție în Uganda

24 ianuarie - 4 februarie 2020

Preț: 1900 euro + bilet avion

(preț pentru grup de minim 5 persoane)

Programul pe zile al expediției în Uganda

Zbor București – Entebbe După zborul spre Entebbe, aeroport făcut celebru de o spectaculoasă operațiune de recuperare a unor ostatici de către ISF, forțele militare ale Israelului, urmează transferul spre Kampala, capitala Ugandei, unde ne cazăm.

Kampala-Kasese-Nyabitaba (2650m)

Facem transferul de la Kampala la Kasese, la intrarea în traseul spre munte. Drumul va dura cam 7 ore cu microbuzul, printre plantații de ceai și banane. Ajunși în Nyakalengija (1500m), ne întâlnim cu porterii și ghizii locali, apoi urcăm spre primul refugiu, Nyabitaba (2600m), unde petrecem noaptea.

Nyabitaba (2650m)-John Matte Hut (3380m)

Din punct de vedere al vegetației, suntem în plină junglă, iar traseul se prezintă ca atare: rădăcini, noroaie, râul Mubuku de traversat. Ca-n junglă, deh.

John Matte Hut (3380m) – Bujuku Camp (3977m)

Cea mai lungă mlaștină pe care ați traversat-o vreodată, garantat, ceea ce introduce în scenă un articol de echipament mai puțin utilizat pe munte, cizmele de cauciuc.

Zi de aclimatizare la Bujuku Camp

Un scurt trekking de aclimatizare, cu întoarcere la Bujuku, pentru că suntem, deja, la 4000 de metri, ceea ce înseamnă că începem să simțim din ce în ce mai puternic efectele lipsei oxigenului.

Bujuku Camp (3977m) – Elena Hut (4541m)

Terminăm de urcat mlaștina Bigo Bog începută în ziua precedentă, apoi, în sfârșit, stâncă. Pe niște frumoase plăci, unde urcăm la aderență, ajungem la Elena Hut. Este ultimul refugiu înainte de vârf, dar și locul unde noaptea poți vedea cele mai multe stele pe care le-ai putut vedea vreodată.

Elena Hut (4541m) – Margherita Peak (5109m) – Kitandara Lakes Camp (4100m)

Plecarea spre vârf e la 3 dimineața, ca pe orice vârf înalt, pe un traseu interesant, cu adevărat alpin. Începem cu o cățărare decentă, frumoasă, pe stâncă solidă, urmează ghețar și apoi iar stâncă pe porțiunea finală. De sus, putem admira cu adevărat jungla ecuatorială întinsă de jur împrejur, în Uganda și Congo. Mia de metri de coborâre care urmează este doar drumul până la unul dintre cele mai pitorești refugii pe care le-am întâlnit, pe malul lacurilor Kitandara.

Kitandara Lakes Camp (4100m) – Nyabitaba – Nyakalengija – Kasese

Aventura noastră pe munte s-a încheiat, coborâm în Nyakalengija, apoi urmează transferul spre Kasese, unde ne cazăm pentru următoarele două nopți.

Safari cu jeepul și cu barca în Queen Elizabeth Park

O zi spectaculoasă cum numai un safari în savana ugandeză poate fi. A propos, în swahili, limba băștinașilor, safari înseamnă călătorie. Prima parte a zilei o petrecem în jeep, după prânz ne urcăm pe barcă și strâbatem canalul care leagă cele două superbe lacuri, Queen Elizabeth și Edward.

Transfer Kasese-Kampala-Entebbe și zborul spre casă


Ce este inclus în preț:

Toate transferurile

Ghid român (Costin Miu) și ghizi locali, toți autorizați

1 x cazare în camere duble + breakfast în Kampala

6 x cazare în refugii pe perioada ascensiunii

2 x cazare + breakfast în Kasese

Full board (mic dejun, prânz, cină) pe perioada ascensiunii

Porteri, bucătari, taxe de acces în parc

Safari și prânz


Ce nu este inclus în preț:

Biletele de avion București-Entebbe (aprox. 800 euro)

Viza de Uganda

Asigurarea de altitudine obligatorie

Mesele din Kampala și Kasese în afara micului dejun

Eventuala închiriere de echipamente tehnice, îmbrăcăminte sau saci de dormit

Bacșișuri

Cheltuieli personaleDate tehnice

  • ATENȚIE! INTRAREA ÎN UGANDA ESTE CONDIȚIONATĂ DE PREZENȚA CARNETULUI GALBEN DE VACCINURI OBLIGATORII
  • Din punct de vedere tehnic, Margherita este un vârf care nu pune probleme deosebite.
  • Sunt necesare cunoștințe de cățărare de bază și de mers pe ghețar (rock scrambling, rapel, mers legat în coardă, folosirea colțarilor și a pioletului)
  • Echipament tehnic necesar: colțari, piolet, ham, cască, dispozitiv de rapel, prusik, anou scurt.
  • Lista completă a echipamentului necesar, inclusiv îmbrăcăminte, încălțăminte, kit medical etc o primiți după înscriere.

Dacă vrei să participi la expediția în Uganda (sau ai întrebări legate de ea), trimite-ne un mesaj completând formularul din dreapta sau scrie-ne direct la tuktuk at tuktuk.ro

Atenție! Expediția în Uganda nu este organizată de TukTuk.ro, care e doar partener media al acestui eveniment.