" /> " /> " />

Sri Lanka – descoperă Perla Orientului

0
Aprilie, cea mai bună perioadă!
From1,090 Euro
Aprilie, cea mai bună perioadă!
From1,090 Euro
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1442
10 nopți / 11 zile
Availability : Oricand
Bucuresti
Colombo

Sri Lanka este una dintre cele mai frumoase destinații din lume. Micuța insulă din sudul Indiei are de toate: plaje superbe, munți înalți, păduri tropicale, faună sălbatică, peisaje de excepție. Sri Lanka este, practic, înconjurată de nisip, o imagine din spațiu arătând-o limitată de un inel alb. Un loc ideal pentru sporturi acvatice, snorkeling, scuba diving, kiting, surfing dar și pentru drumeții pe cărări de munte, printre plantații de ceai, întru descoperirea unei culturi influențate de-a lungul timpului de indieni, portughezi, olandezi și, desigur, britanici (Sri Lanka a fost colonie britanică până în 1948).

Mulți au tendința de a compara Sri Lanka cu vecina de la nord, însă diferențele față de India sunt majore iar de acest lucru îți dai imediat seama în momentul în care ajungi acolo. O țară mică, având o istorie bogată, pe care te invităm s-o descoperi într-un tur privat al cărui program bogat îl ai mai jos. Vei descoperi Sri Lanka din punct de vedere cultural, spiritual, gastronomic, îi vei admira natura, peisajele, te vei relaxa la plajă și vei interacționa cu localnicii. Descoperă „perla Orientului”, într-o călătorie de 11 zile de care-ți vei aminti toată viața!

10 nopți / 11 zile. Demipensiune. Cazare hoteluri 4 stele.
La cerere, se poate oferi cazare în hoteluri de clasă mai mică sau mai mare.
Citește cu atenție, mai jos, pentru a vedea ce este inclus în tur.

 

Programul turului, pe zile
sigiriya Ghidul local te va aștepta la aeroportul din capitala Colombo și veți face transferul către Sigiriya (2 ore și jumătate). Primul obiectiv vizitat este stânca Sigiriya - Lion Rock (Stânca Leilor), pe care localnicii o considerp a opta minune a lumii și pe care se află vestigiile unei fortărețe și ale unui palat regal, înconjurate de grădini, eleștee, fântâni și fresce magnifice. Situl este inclus în Patrimoniul UNESCO, fiind unul dintre cele mai vechi din Sri Lanka. Urci pe stânca Sigiriya (180 m – accesul se face pe scări), de unde ai priveliști fabuloase asupra junglei înconjurătoare, apoi vizitezi Parcul Național Minneriya, cel mai mare loc de „adunare” a elefanților din lume. În timpul sezonului uscat, până la 300 de elefanți se adună aici oferind un spectacol unic, alături de alte 24 specii de mamifere, 25 specii de reptile și 170 specii de păsări. Cazare hotel 4 stele în Sigiriya.
Hiriwaduna
Plimbare cu catamaranul
După micul dejun, vei avea câteva experiențe-surpriză într-un sat, Hiriwadunna, unde vei interacționa cu localnicii și vei observa cum se desfășoară viața cotidiană a acestora. Printre activități - plimbare cu trăsuta trasă de boi și catamaran riding. Participi la un curs de gastronomie în sat și experimentezi bucătăria locală. După amiaza, plimbare cu elefanții. Cazare hotel 4 stele în Sigiriya
kandy
Orașul Kandy
După micul dejun, transfer la Kandy. Pe drum vizitezi Dambulla Cave Temple, cel mai mare sistem de temple aflate în nu mai puțin de 80 peșteri, o colecție de opere de artă budiste, care include statui, altare și picturi murale, inițiate de Regele Valagamba, în secolul 1. Acestea povestesc despre viața lui Buddha, în întregul complex aflându-se nu mai puțin de 153 de statui reprezentându-l pe acesta. Celelalte statui prezintă regi sri-lankezi, zei și zeițe iar fantasticele picturi murale acoperă o suprafață de 2100 mp. Vizită la Grădina de Condimente Matale. Ajungi apoi la Kandy, ultima capitală monarhică a Sri Lankăi și una dintre principalele ei destinații turistice. Kandy este celebru în special pentru Templul Dintelui, dar și pentru alte frumoase temple, motiv pentru care orașul este supranumit „capitala culturală a Sri Lankăi”. Orașul a fost întemeiat în secolul 15 și a fost capitala țării vreme de 2500 de ani, până când monarhia a luat sfârșit. În Kandy vizitezi Templul Dintelui, construit în secolul 16, cel mai sacru lăcaș de cult budist din Sri Lanka, locul în care se păstrează unul dintre dinții lui Buddha. Seara participi la un show de dansuri culturale locale. Tur panoramic Kandy. Cazare hotel 4 stele în Kandy
Pinnawala
Orfelinatul de elefanți din Pinnawala
Prima parte a zilei este dedicată elefanților, printr-o vizită la orfelinatul elefanților din Pinnawala. Pinnawala este locul în care se află cea mai mare turmă de elefanți aflați în captivitate din lume. În 2011, aici erau 88 de elefanți, din trei generații. Acest orfelinat a fost înființat ca urmare a dezastrului întreprins de colonialiștii britanici în anii 60, când populația de elefanți din Sri Lanka a scăzut în mod dramatic, fiind aproape de dispariție. În prezent, numărul elefanților din Sri Lanka depășește 3000 iar asta și datorită celor care îi îngrijesc constant în acest orfelinat. Aici, elefanții juniori sunt plimbați de două ori pe zi fiind duși la îmbăiat în râu. Principala activitate este să observi animalele, să participi la procesul de îmbăiere, să le hrănești și să interacționezi cu ele.
Peradaniya
Grădina botanică Peradaniya
După orfelinat se vizitează Grădina Botanică Peradaniya, aflată pe malul râului Mahaweli, cunoscută pentru colecția de orhidee dar și pentru cele peste 4000 de specii de plante, inclusiv condimente, plante medicinale și palmieri. Cazare hotel 4 stele în Kandy
Nuwara Eliya
Nuwara Eliya
După micul dejun se face transferul către Nuwara Eliya, patria plantațiilor de ceai. Se știe că Sri Lanka este celbră pentru ceaiurile ei iar cel mai bun loc în care să înveți despre acestea este aici, un loc cu un climat temperat, aflat la 1900 m altitudine. Vei face un tur al unei plantații de ceai și al unei fabrici, unde vei vedea cum se produce ceaiul. Întemeiat în secolul 19, această localitate montană a devenit rapid un loc agreeat de colonialiștii britanici, primindu-și porecla Little England (Mica Anglie).
Rafting pe Kithulgala
Din Nuwara Eliya ajungi în Kithulgala, un sătuc aflat pe malurile râului Kelani, unde vei experimenta o extraordinară sesiune de rafting, apoi vizitezi Devon, Ramboda și Laksapana, cele mai cunoscute cascade din Sri Lanka. Întoarcere în Nuwara Eliya. Cazare hotel 4 stele în Nuwara Eliya
demodara
Podul Demodara
Dimineața vei face transferul la Ella, grație unei senzaționale călătorii cu trenul, de două ore și jumătate, pe ruta Nanu Oya – Ella. Localitatea este de o frumusețe naturală incredibilă, având cascade, păduri și dealuri, peisaje care te lasă cu gura căscată. Se spune că Ella este locul în care trebuie să mergi atunci când vrei să-ți dai un restart. Pe drum, faci o oprire la Podul Demodara pentru a admira și fotografia acest pod cu 9 arce, una dintre cele mai spectaculoase exemple arhitectonice din vremea când Sri Lanka era colonie britanică. În zonă vizitezi și alte cascade frumoase. Cazare la hotel de 4 stele în Haputale.
yala
Parcul Național Yala
Călătoria continuă cu drumul spre Parcul Național Yala, aflat în sud-estul țării, cea mai vizitată destinație de safari și al doilea cel mai mare parc național din Sri Lanka. Mai întâi vei face o ascensiune pe Little Adam’s Peak, un munte care atrage ca un magnet vizitatorii datorită peisajelor de excepție pe care le oferă. După-amiază vizitezi Parcul Yala, care are cinci zone principale, dintre care două sunt deschise publicului, parcul acoperind o suprafață de 979 kmp. Yala a fost inaugurat în anul 1938 iar în 1990 a fost desemnat ca sanctuar al vieții sălbatice, fiind cunoscut pentru varietatea speciilor de animale care sălăsluiesc aici. Aici se poate vedea cea mai mare concentrare de leoparzi din țară, specia protejată, fiindcă se află pe cale de dispariție. Sunt 32 specii de mamifere, 125 specii de păsări, precum și multe de reptile. Cazare la hotel de 4 stele în Yala.
mirissa
Plajă în Mirissa
Transfer către Mirissa. Pe drum, te oprești să testezi sri lankan curds (iaurt cu miere, un desert specific țării). Localitatea este un mic colț de rai aflat pe coasta de sud a Sri Lankăi, cunoscut pentru plajele frumoase, în mare parte neatinse de mâna omului, care îi dau imaginea de paradis tropical. Aici, răsăriturile și apusurile de soare sunt magice iar pacea care înconjoară oamenii, valurile blânde ale Oceanului Indian, cocotierii care se leagănă în bătaia vântului și trilul păsărilor conferă un efect special pentru vacanța oricui. Relaxare la plajă în Mirissa. Cazare la hotel de 4 stele în Mirissa[
Observarea balenelor și a delfinilor
Astăzi faci o plimbare pe mare pentru a vedea balenele și delfinii, apoi te relaxezi la plajă. Spre seară, vizită la fortul olandez din Galle. Cazare la hotel de 4 stele în Mirissa.
galle
Orașul Galle
Înainte de sosirea portughezilor, în secolul 16, Galle era cunoscut drept Gimhathiththa, orașul cunoscând perioada de maximă glorie în secolul 18, în perioada coloniștilor olandezi. Galle este un foarte bun exemplu de localitate fortificată (lucru realizat de olandezi după 1649), fiind un mix între stilul portughez și cel olandez. Orașul este cea mai mare fortăreață construită de colonialiștii europeni în Asia, care se păstrează și în zilele noastre. După micul dejun, transfer la Singharaja și vizită în pădurea tropicală Singharaja, un loc plin de specii endemice – copaci, plante, insecte, amfibieni, reptile, păsări și mamifere. Întoarcere în Galle. Cazare la hotel de 4 stele în Galle.
madu river
Safari pe râul Madu
După micul dejun, transfer către capitala Colombo. Pe drum, oprire în Balapitiya, una dintre stațiunile de top al țării. Safari pe râul Madu, apoi transfer către aeroport (în funcție de ora de plecare safariul se poate anula)

Preț: 1090 euro / persoană

(plus prețul biletului de avion)

Ce este inclus în prețul turului:

10 nopți cazare în cameră dublă, la hoteluri de 4 stele, conform programului

Demipensiune – mic dejun și cină la toate cazările

Transfer de la / la aeroport, la sosire și plecare

Tururile din program și transferurile aferente pentru cele 11 zile petrecute in Sri Lanka

Combustibil

Șofer vorbitor de limba engleză

Aer condiționat în mașină

TVA, Taxe, bacșiș

Ce nu este inclus în prețul turului:

Biletul de avion București – Colombo

Biletele de intrare la diverse obiective turistice (cca 60-70 euro)

Taxa de viză

Dacă dorești cameră single, scrie-ne pentru a-ți comunica prețul (evident, ceva mai mare).

Atenție!

Turul Sri Lanka nu este organizat de către TukTuk.ro ci este un tur privat, organizat de agenția de turism parteneră din Sri Lanka, TukTuk fiind doar partener media. Toate cheltuielile pentru acest tur sunt achitate direct către agenția parteneră. Înscrierea se face plătind un avans de 200 dolari către agenția parteneră, restul turului fiind achitat direct la fața locului, după aterizarea în Colombo. Dacă vrei să te înscrii, trimite-ne un mesaj folosind formularul din dreapta.

Biletele de avion pentru Sri Lanka sunt achiziționate direct de către fiecare participant la tur. TukTuk.ro poate juca rol de consultant în privința biletelor de avion, în funcție de perioada de călătorie și poate oferi sugestii, atunci când există oferte ale diverselor companii aeriene care zboară pe ruta București – Colombo.

Recomandăm să nu plecați la niciun drum fără a avea o asigurare medicală de călătorie valabilă pentru țara în care vă deplasați.

Pentru a face acest tur de Sri Lanka nu este nevoie să aștepți pentru a se completa un număr de persoane. Poți pleca singur sau însoțit, tot ceea ce trebuie să faci este să ne contactezi, să ne comunici numărul de persoane și datele de călătorie, în detaliu (zborul companiei aeriene).

Informații de călătorie în Sri Lanka

Viza de Sri Lanka

Conform MAE, cetăţenii români au nevoie de viză pentru a intra în Sri Lanka, iar pașaportul trebuie să fie valabil cel puțin 6 luni la data intrării în această țară.

Vizele de intrare în Sri Lanka se pot obține de la misiunile diplomatice ale statului Sri Lanka din străinătate, la sosire în porturile și aeroporturile internaționale ale țării, precum și on-line.

Viza turistică de scurtă şedere se poate obţine on-line, accesând site-ul www.eta.gov.lk şi completând formularul tip cu câteva zile înainte. Taxa de viză se achită folosind mijloace electronice de plată. Viza turistică (cu 1 sau multiple intrări) este valabilă pentru o perioadă de maxim 30 de zile, cu posibilitatea de a fi prelungită la Departamentul pentru Imigrări din Colombo.

Viza de intrare se poate obține și la sosirea pe Aeroportul Internațional Bandaranaike din Colombo.

Viza turistică valabilă 30 de zile costă 35 USD (online) și 40 USD (pe aeroport). Pentru copiii sub 12 ani nu se percepe taxă de viză.

Moneda locală în Sri Lanka este rupia sri lankeză Rs (1 Rs = 100 cenți). Bancnotele sunt de 5000, 2000, 1000, 500, 100, 50, 20 și 10 rupii. E bine să ai la tine bancnote mici când călătorești, pentru a cumpăra apă, fructe, etc. Bancnotele mari sunt mai greu de schimbat la comercianții mici.

Rupiile de Sri Lanka

Băncile sunt deschise de la 9 la 13, de luni până vineri. Unele bănci din orașe se închid la ora 15 iar altele sunt deschise sâmbăta. ATM-urile sunt prezente în orașe și în marile hoteluri. Majoritatea hotelurilor, restaurantelor și magazinelor acceptă cărți de credit.

Ora în Sri Lanka: ora României + 3 ore și jumătate.

Electricitate: 230 v / 50 Hz. Prize de tip D, M și G, recomandabil să-ți iei un adaptor din țară.

Limba: Sri Lanka are două limbi oficiale – Sinhala și Tamil. Majoritatea locuitorilor vorbesc engleza (fie și stricată) iar semnele de circulație sunt și în limba engleză.

Restricții. Există unele restricții importante legate de fotografie în privința imaginii lui Buddha. Când vizitezi temple sau situri religioase nu trebuie să fotografiezi ostentativ sau într-o manieră care ar fi privită ca lipsă de respect. De pildă, e interzis să te pozezi cu spatele la statui care-l reprezintă pe Buddha.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Sri Lanka. Sri Lanka e o destinație care se poate vizita pe perioada întregului an dar pentru cei care caută soare și plajă, cea mai bună perioadă este din noiembrie în aprilie. Ținuturile cntrale sunt răcoroase și relativ uscate, din ianuarie în aprilie. Vârful sezonului este de la jumătatea lui decembrie până la jumătatea lui ianuarie și în lunile martie-aprilie, cu un alt vârf în iulie și august, când sunt o mulțime de festivaluri și sărbători de-a lungul întregii țări.

COLOMBO WEATHER

Este Sri Lanka o țară sigură? Sri Lanka e o țară foarte sigură, agresiunile asupra turiștilor fiind rare. Totuși, nu ete recomandabil să călătorești singur, în special după lăsarea întunericului. Dacă ți s-a furat ceva de valoare, raportează Poliției locale.

Închiriatul unei mașini în Sri Lanka. Spre deosebire de alte țări, în Sri Lanka nu poți pur și simplu să închiriezi o mașină și să-ți faci propriul program turistic, fiindcă ai nevoie, ca turist, de un permis de conducere special, care se adaugă celui internațional. În plus, în Sri Lanka se șofează pe partea stângă. Sugestia este să închiriezi o mașină cu tot cu șofer. Majoritatea tururilor, precum cel oferit în această pagină, se fac cu mașini închiriate, cu șoferi profesioniști care cunosc foarte bine drumurile și traseele turistice.

Atenționări. Deși lucrurile stau mai bine ca în India în privința curățeniei, ele sunt departe de standardele europene. Nu consuma apă de la robinet, evită băuturile cu gheață și atenție cu ce apă speli fructele și legumele, atenție și la salate. Bea doar apă îmbuteliată, produsă de companii serioase. Mâncarea stradală diferă mult de la loc la loc. Există o mare varietate de băuturi răcoritoare. Se bea multă apă de cocos, foarte bună și sigură. În zilele cu lună plină nu se vinde alcool.

Vaccinuri. Nu sunt vaccinuri obligatorii doar recomandări, de regulă clasice: febră tifoidă, poliomelită, tetanos, hepatita A și B etc. Există un oarecare risc de malarie, ca în orice zonă tropicală în care sunt țânțari, așa că e recomandabil să iei cu tine creme de protecție împotriva țânțarilor tropicali.