Obiceiuri in lume

Obiceiuri sociale in Argentina

Argentina este o tara sud-americana ai carei cetateni sunt, in cea mai mare parte, urmasi ai europenilor – spanioli si italieni- veniti aici cu secole in urma. Foarte putini sunt descendenti ai populatiilor native si, la fel de putini, metisi. Limba oficiala a tarii este spaniola, insa un dialect aparte al limbii spaniole, care seamana intr-o oarecare masura cu italiana (telenovelistele stiu despre ce vorbim). Asa incat, uneori,  vorbitorii de limba spaniola din alte tari latino-americane au dificultati in a intelege dialectul argentinian.

Argentina traieste dupa orarul tarilor din sudul Europei: magazinele sau diverse alte institutii isi incep activitatea dimineata devreme, apoi fac o pauza de pranz timp de cateva ore pentru a se redeschide seara.

In societatea argentiniana, familia ocupa un loc foarte important, iar oamenii incearca sa pastreze relatii calde cu intreaga familie, chiar cu varianta ei extinsa. Capul familiei este tratat cu un respect deosebit, insa are si responsabilitati foarte mari in cadrul acesteia.  Religia predominanta este romano-catolicismul, iar in ultimii ani Argentina s-a confruntat cu migratia a numerosi musulmani.

In termeni de politete, se asteapta de la tine ca mai intai sa te prezinti celui mai in varsta din grup (sau celui mai respectat), apoi sa faci cunostinta cu toti ceilalti. Gestul adecvat este strangerea mainii si mentinerea contactului vizual direct. In aceasta tara se intampla frecvent ca atunci cand cineva primeste o invitatie sa vina insotit si de alte persoane, asa incat daca esti “un prieten de-al unui prieten”, e o idee buna sa astepti sa fii prezentat de cel cu care ai venit. Iar atunci cand pleci, ia-ti la revedere de la fiecare membru al  grupului in parte.

Argentinienii sunt oameni directi si sinceri, insa si foarte diplomati atunci cand se adreseaza. Sunt prietenosi si primitori, asa ca au o deschidere naturala catre straini. Sa nu fii surprins daca, in timp ce porti o conversatie cu un argentinian, acesta te atinge:  este un obicei frecvent in aceasta tara.

Daca esti invitat in casa unei familii argentiniene, e politicos sa aduci o atentie gazdei. Un gest apreciat este acela de a oferi o sticla de bautura straina, pentru ca aici accizele pentru bauturi alcoolice straine sunt foarte mari. Singurul dar pe care nu ar trebui sa-l oferi niciodata este o pereche de foarfece. Imbraca-te bine in vizite: barbatii ar trebui sa poarte camasa eleganta si cravata, in vreme ce femeile – rochie sau fusta. Argentinienii nu sunt deloc punctuali, asa incat nu e nici o problema sa intarzii 30-45 de minute la un eveniment sau la o intalnire.

In ceea ce priveste invitatia la masa, asteapta sa-ti fie indicat scaunul ce-ti este destinat. Nu incepe sa bei inainte de incheierea toastului, iar la finalul mesei este considerata o politete sa lasi in farfurie o cantitate mica de alimente.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!