Asia Top 10

Top 10 lucruri de facut in Indochina (1)

Indochina este o regiune din sud-estul Asiei, mai exact o peninsula al carui nume a fost inventat de colonialistii francezi din Vietnam in momentul in care au inceput expansiunea granitelor acestei tari. Practic, Indochina cuprinde trei state: Cambodgia, Laos si Vietnam. Toate trei au fost sub ocupatie franceza (cand formau Indochina Franceza) insa in sens larg, s-ar putea spune ca si tari precum Myanmar, Singapore sau chiar Thailanda ar putea fi asociate cu aceasta regiune.

Totusi, o calatorie in Indochina s-ar putea rezuma la Cambodgia, Laos si Vietnam, tari care au atat de multe lucruri de oferit vizitatorilor incat macar o data in viata merita sa faci efortul financiar pentru a le vedea. Iata mai jos doar zece dintre fascinantele lucruri pe care le poti face in Indochina.

1. Faci pe cartita in Vietnam

Tunelurile Cu Chi reprezinta o retea imensa de pasaje subterane care, pe vremea razboiului din Vietnam, au servit ca locatii ale multor campanii militare dar si pentru adapostul oamenilor, a mancarii, a armelor si a proviziilor medicale. 200 kilometri sub pamant, undeva la 70 km distanta de capitala Ho Chi Min, o lume subterana incredibila nerecomandata celor cu senzatii claustrofobe insa fascinanta prin marime si continut – practic un adevarat oras al adancurilor, care aminteste de ororile razboiului atat de hulit de catre americanii de rand.

2. Te plimbi pe Campia cu Borcane in Laos

Campia cu Borcane (Plain of Jars) este unul dintre cele mai misterioase situri istorice. Situata in partea de nord-est a Laosului, pe platoul Xieng Khouang, aceasta intindere de pamant este brazdata cu sute de bolovani imensi, ce au forma de borcan. Nimeni nu stie cum si in ce scop au ajuns acolo, presupunerile mergand pana acolo incat se crede ca ar fi fost aduse de extraterestri. Legendele laosiene spun ca pe vremuri zona era locuita de niste giganti care au hotarat sa se infrunte. Regele Khun Cheung a dus o lupta lunga impotriva dusmanului sau, lupta soldata cu o victorie. Se spune ca el ar fi creat aceste borcane imense din piatra pentru a pastra in ele cantitati impresionante de vin de orez, pe care l-a baut pentru a celebra marea victorie.

3. Vaslesti in Vietnam

Golful Halong este o vedeta a trecutului dar si a prezentului. Candva, aici aveau loc o multime de batalii navale. Recent, a fost gazda unui episod din show-ul TV Amazing Race. Atractia acestui golf provine din mitologie: se spune ca insulitele care-l impanzesc sunt bijuterii scuipate de un dragon. O calatoria cu barca prin acest peisaj mirific este absolut fascinanta.

4. Vizitezi templele antice din Cambodgia

Parcul arheologic Angkor Wat este unul dintre cele mai speciale locuri ale planetei. Situat in apropierea orasului Siem Reap, cuprinde o mutime de temple antice (cel mai vechi are 900 de ani) construite de-a lungul a aproape patru secole de catre regii khmeri. Locul a fost la un moment dat abandonat, uitat in padurile tropicale care l-au acoperit. A fost redescoperit acum 150 de ani si a devenit intre timp unul dintre cele mai vizitate locuri arheologice din lume. In interior poti vedea, pe langa principalul templu, uriasul Angkor Wat, o multime de alte lucruri interesante, de la zambetele celor 216 fete gigantice de pe templul Bayon la jungla care ascunde Raul celor O mie de Lingas, simbol al fertilitatii.

5. Devii stapanul Mekongului

Delta fluviului Mekong (vizibila din spatiu) e situata in sud-vestul Vietnamului, la varsarea raului Mekong in Marea Chinei de Sud. Regiunea ocupa o intinsa suprafata (peste 39.000 km patrati), in functie de anotimp este complet acoperita cu apa si este gazda a peste 10.000 de noi specii de pasari si animale, unele dintre ele pe cale de disparitie. Poti cumpara un tur al parcurilor naturale si rezervatiilor, in care vei intalni o multime de localnici extrem de interesanti, unii dintre ei posesori ai unor magazine plutitoare. (va urma)

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!