Europa

Insulele grecesti: Rhodos

Supranumita “insula soarelui”, Rhodos este una dintre cele mai populare destinatii de vacanta din Grecia si cea mai populara dintre insulele care alcatuiesc arhipelagul Dodecaneselor. Experimenteaza frumusetea naturala a insulei, exploreaza istoria antica, bucura-te de viata de noapte sau pur si simplu savureaza faimoasele mancaruri si vinuri grecesti. Rhodos ti le ofera pe toate.

Rhodos, insula soarelui

Localizare

Situata la o distanta de 18 kilometri vest de Turcia, chiar intre Grecia si Cipru, Rhodos este cea mai mare insula din grupul Dodecanese.

Cum sa ajungi in Rhodos

Poti ajunge acolo pe calea aerului, din Atena, in 45 de minute. Alte zboruri interne leaga Rhodos de Creta, Mykonos, Karpathos, Santorini, Kastellorizo si Salonic. Alta alternativa la indemana este cea pe apa, folosind feribotul care leaga Rhodos de cele mai importante porturi grecesti – Pireu, Creta si alte insule din Marea Egee – precum si de porturile din Turcia si Israel. Pentru vacantele din Romania, majoritatea agentiilor de turism ofera zboruri charter.

Clima

Probabil cea mai frumoasa insula din Grecia si alegerea perfecta pentru petrecerea lunii de miere, Rhodos are un climat mediteranean bland. Verile sunt fierbinti si insorite, iar iernile sunt blande, dar umede. Vantul bate in lunile iulie si august, facand din insula Rhodos un loc perfect pentru practicarea windsurf-ului. Temperatura medie ajunge la 29ºC in lunile de vara.

Colosul din Rhodos

Colosul din Rhodos este una dintre cele 7 minuni ale lumii. Este o statuie gigantica a zeului Helios, asezata la intrarea in portul din Rhodos. Statuia a fost ridicata de Chares din Lindos intre anii 292-280 i.e.n. Textele antice descriu faptul ca structura a fost construita in jurul catorva turnuri de piatra, asezate pe un piedestal din marmura langa intrarea in portul Mandraki, apoi grinzile din fier au fost puse pe turnurile din piatra si pe placile din bronz atasate grinzilor, pentru a da forma corpului omenesc. Colosul din Rhodos a rezistat numai 56 de ani, dar discutiile legate de reconstructia lui continua si in zilele noastre.

Doua coloane marcheaza locurile pe care erau picioarele Colosului din Rhodos

Plajele din Rhodos

Intrucat insula are o linie de coasta foarte lunga, exista numeroase locuri unde se poate inota si face plaja. Cea mai cunoscuta plaja este Faliraki, situata la numai 14 kilometri de capitala (orasul Rhodos). Kalithea este si ea o plaja foarte cunoscuta, in principal pentru izvoarele sale medicinale cu apa fierbinte. Alte plaje care merita vizitate sunt: Prassonissi, Traganou, Kalathos, Tsabika, St. Paul si Afandou.

Plaja Faliraki, printre cele mai faimoase plaje din Rhodos

Ce poti face in Rhodos

“Orasul vechi” sau Orasul Medieval este unul dintre cele mai frumoase simboluri ale insulei si a fost inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO. Aici, vizitatorii pot admira Pili Elefterias, Muzeul Bizantin, Panagia tou Kastrou, Moscheea lui Suleiman, Piata Simis, Piata Ippokratous, Palatul Grand Masters, Minaretul din orasul vechi si Marele Hamam, Muzeul Arheologic, Turnul cu ceas si faimoasa strada a regilor (Ippoton).

Orasul vechi, o cetate incantatoare

Daca iti place natura si vrei sa admiri cateva exemplare superbe de fluturi si sa petreci o zi in padure, nu rata Valea Fluturilor. Pentru asta insa trebuie sa vizitezi Rhodos-ul intre sfarsitul lunii mai si septembrie, ca sa te poti bucura intra-adevar de acest loc unic.

Daca ai obosit de atatea vizite turistice si de stat la soare, poti sa practici sporturi acvatice, sa joci tenis, golf sau sa mergi la calarie. Pentru cei pasionati de jocurile de noroc, in Afandou exista un cazinou.

Satele grecesti traditionale sunt cu adevarat pitoresti. Atunci cand vizitezi insula Rhodos, nu rata Filermios, Kritinia si Lindos, trei dintre cele mai frumoase sate traditionale de pe insula. Casele albe, pietrele inguste si istoria straveche creaza o atmosfera incredibila si romantica, perfecta pentru o vacanta in doi.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

9 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!