Europa Food & Drink

Berariile din Bruxelles

Pentru multi turisti, dar si pentru localnici, berea este atractia principala in Bruxelles. In cele ce urmeaza, ai o lista a berariilor de top din capitala belgiana.

Casa Berarului – Initial aceasta a fost cartierul general al breslei berarilor din Bruxelles. Astazi, Asociatia Berarilor Belgieni isi are sediul intr-o cladire ce dateaza din secolul 18, Den Gulden Boom in Grand Place.  Ea este mai mult un muzeu, dar merita vizitata datorita faptului ca ofera o privire de ansamblu asupra istoriei industriei berii din Bruxelles. Muzeul se afla in subsolul cladirii, iar etajele superioare sunt inchise pentru public.

Muzeul van de Gueuze– Berea de tip Lambic si alte sortimente au fost produse aici incepand din anul 1900.  In ciuda faptului ca berea belgiana la origine era din varietatea lambic, aceasta este singura berarie adevarata care mai exista in Bruxelles.  Aici se organizeaza excursii turistice in limba engleza, iar vizitele sunt o placere pentru oricine apreciaza adevarata arta a fabricarii berii, de la containerele in care ea este pastrata, pana la masinile de imbuteliere care inca functioneaza, si camera de degustare. Turul cladirii te va ajuta sa degusti unele dintre cele mai bune beri lambic pe care aceasta berarie le-a creat vreodata.

A La Mort Subite – Localnicii si turistii deopotriva, indiferent de varsta, iubesc acest loc datorita atmosferii si a berii care se serveste aici. Meniul ofera unele dintre cele mai bune sortimente de bere, grupate in urmatoarele categorii:

  • Patru din cele 6 beri belgiene Trappist
  • Gueuze
  • Kriek din zona Bruxelles-ului
  • Lambic
La "moartea subita" vei ramane cu siguranta in viata. Ca sa bei cat mai multa bere de calitate.

Alt bonus la “A La Mort Subite” este reprezentat de gustarile pe care le ofera si care acompaniaza toate sortimentele de bere de mai sus:

  • O branza alba cremoasa delicioasa servita cu paine, cunoscuta sub numele de paine cu platte kaas
  • Carne rece asortata, asa-numitul kip kap
  • Carne din cap de porc – kop
Butoaiele in care se pastreaza berea lambic

Concluzionand, in Bruxelles poti gasi unele dintre cele mai bune beri din lume. De la vestita Flemish Red, pana la berea Lambic si renumitele sortimente de bere lager (bere obtinuta prin fermentare indelungata la rece). Toate sunt aici si te asteapta sa le incerci.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!