dubai market
Foto: tupungato
Asia Shopping

Fantasticele piete ale Dubaiului

Dubaiul, unul dintre cele sapte emirate care formeaza statul Emiratele Arabe Unite, este cunoscut in intreaga lume pentru pietele sale fantastice si pentru bazarurile de aur, destinatii speciale pentru cei care adora acest gen de shopping. Din punct de vedere economic, regiunea s-a dezvoltat exponential in ultimii zece ani, devenind cel mai inovativ, modern si dezvoltat stat dintre cele sapte. Rata de dezvoltare a cunoscut un ritm de crestere incredibil, in special in domeniul turismului si al comertului astfel incat aproape ca se poate vorbi despre un oras stat independent. Principala atractie a orasului pentru turistii veniti din toate zarile o reprezinta shopping-ul, Dubai-ul reprezentand practic un brand in zona vanzarilor cu amanuntul.

spice market dubai
Foto: MediaProduction

Atat localnicii cat si turistii acorda un interes aparte bazarurilor sau pietelor traditionale in care se vand si se cumpara tot ce iti pofteste inima. Principalele doua zone de interes in acest domeniu sunt Burj Dubai si Deira. Iar cele cinci tipuri de piete sunt cele de peste, de aur, de parfumuri, de condimente si de textile. In cele ce urmeaza incercam sa te familiarizam cu cele mai populare astfel de piete, din fiecare categorie. Astfel cand vei ajunge la fata locului vei merge tintit acolo unde te intereseaza.

Cea mai cunoscuta piata de peste din Dubai este situata in Deira. Aici este intotdeauna aglomerat si extrem de mult zgomot. Asadar pregateste-te sufleteste pentru asta. Poate ca locul nu reprezinta chiar cea mai populara atractie turistica din zona, merita insa vizitat pentru a vedea multitudinea de specii de peste care se vinde aici. Cele mai indicate momente ale zilei pentru a veni sunt fie dimineata devreme fie seara tarziu.

Piata de peste din Deira

Daca Dubaiul are un renume in lume,  atunci cu siguranta el este dat de pietele de aur. Cea mai interesanta se afla in inima Deirei, in districtul comercial Al Dhagaya. Iti va lua mai mult de o zi pentru a o explora, pentru ca aici se gasesc nu mai putin de 300 de magazine de aur, marea lor majoritate fiind specializate in realizarea si comercializarea de bijuterii de aur.

Pietele de parfum sunt dovada palpabila ca lumea araba are o legatura aparte cu exoticul si misterul. Tot in Deira vei gasi si cel mai bun si cunoscut bazar de parfumuri, pe strada Sikkat Al Khail. Poate ca asa cum afirma si unele voci, nu vei gasi chiar cele mai fine parfumuri. In schimb izul lor va ramane in urma ta mult timp daca alegi sa le folosesti.

Tone de aur in Deira

Cunoscut si ca cel mai vechi bazar, cel de condimente este un loc in care simturile iti vor fi imbatate de atat de multe arome si mirosuri incat abia daca le vei mai putea deosebi. Bazarul se intinde pe cateva stradute serpuite si este extrem de galagios din cauza vanzatorilor care isi imbie cumparatorii promovandu-si vocal marfa. Ierburi si condimente arabesti dar si aduse din partea de sud a Asiei sunt expuse si vandute aici tuturor celor care vin din intreaga lume si isi doresc sa duca acasa ceva din farmecul locului.

Cat despre iubitorii de moda, aceia care stiu sa aprecieze o tesatura fina, nu exista un loc mai bun decat bazarul de textile din Dubai. Zona este recunoscuta ca fiind centrul de tesaturi din Orientul Mijlociu deoarece este frecventata de numerosi turisti din intreaga lume. Locul este aglomerat, agitat si zgomotos dar nu exista altul mai aprovizionat daca iti doresti sa achizitionezi tesaturi fine, extrem de frumoase, greu de gasit oriunde in alta parte.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!