Europa

10 atractii mai putin cunoscute in Paris

In cele ce urmeaza ai o lista cu adrese din Paris mai putin stiute de catre turisti, care include hoteluri, restaurante, magazine si alte atractii aflate intr-unul dintre cele mai frumoase orase din lume. Insiruirea de mai jos nu este un ghid turistic complet, ci mai mult o schita a tot ceea ce are Parisul mai bun de oferit in afara traseelor batatorite de turisti! Nu ramane decat sa descoperi tu singur totul!

Cinematograful La Pagode

La Pagode arata ca un templu japonez, dar e un cinematograf celebru

Cel mai elegant si neobisnuit loc unde poti viziona un film in Paris este “La Pagode”, care arata ca un templu japonez si care a fost construit in secolul 19, de catre un om de afaceri din partea locului, ca dar pentru sotia sa. Sala principala de proiectie are lambriuri din lemn, iar selectia filmelor este intotdeauna excelenta. Adresa locatiei este  Rue de Babylone 57, Arondismentul 7, iar numarul de telefon 01-45-55-48-46.

Barul Le Forum

Aflat chiar in inima Parisului, acest bar atractiv si de succes, este favoritul parizienilor, care vin aici dupa o zi lunga de munca, pentru a savura Cocktailul Forum, un amestec de gin, vermut si Grand Marnier. Locatia se afla in Arondismentul 8, Bulevardul Malesherbes 4, telefon 01-42-65-37-86.

Restaurantul Huitrerie Régis

La restaurantul Huitrerie Régis vei manca cele mai bune stridii

Aceasta locatie serveste zilnic feluri de mancare avand ca materie prima scoicile proaspete din Marennes-Oleron si isi imbie oaspetii si cu lista de vinuri absolut fabuloase, provenind din Valea Loirei. Adresa este Arondismentul 6, Rue Montfaucon 3, telefon 01-44-41-10-07.

Magazinul Vanessa Bruno

Vanessa Bruno, un designer cu o viziune eleganta si relaxata asupra modei, a reusit sa faca din magazinul sau o locatie cautata de multe femei iubitoare de frumos din Paris, care vin aici si datorita preturilor rezonabile. Locatia se afla pe Rue Saint Sulpice 25, in Arondismentul 6, telefon 01-43-54-41-04.

Muzeul Carnavalet

Gazduit de doua resedinte magnifice din Marais, acest muzeu fascinant dar totodata linistit, trece in revista istoria Parisului, prin cele 600.000 de exponate, de la o piroga datand din epoca neolitica, pana la dormitorul care i-a apartinut lui Marcel Proust. Adresa este Rue de Sevigne 23, Arondismentul 3, telefon 01-44-59-58-58.

Muzeul Carnavalet

Restaurantul Jean-Francois Piége

Avand aspectul unui club privat, acest restaurant intim de pe malul stang al Senei, este una dintre cele mai romantice locatii recent deschise in Paris, unde toate mancarurile poarta semnatura tanarului bucatar Jean-Francois Piége. Poti face rezervare la numarul de telefon 01-47-05-79-79, iar adresa este Rue Saint-Dominique 79, aflata in Arondismentul 7.

Cafeneaua Le Nemours

Aflata la doar cativa pasi de Muzeul Luvru, aceasta mica si eleganta cafenea este intotdeauna plina de oameni, e drept mai mult parizieni decat turisti. Terasa de aici este minunata si cafeaua este si ea buna. Cafeneaua se afla in Galerie Nemours/Place Colette 2, Arondismentul 1, iar telefonul este 01-42-61-34-14.

Pe Rive Gauche, cafeneaua Le Nemours

Magazinul Noël

Un magazin elegant, care iti ofera tot ce este mai bun in materie de asternuturi de pat brodate, inca din anul 1883, Noël este locul ideal in care poti cumpara un cadou pentru cei dragi. El se afla pe Avenue  Pierre 1er de Serbie 1, Arondismentul 16, telefon 01-40-70-14-63.

Salonul de frumusete Anne Sémonin

Fa-ti rezervare pentru un masaj de relaxare (terapia anti-stres) la acest faimos salon de frumusete parizian, inainte de a te indrepta catre aeroport, de unde vei lua avionul catre casa. Locatia, care detine pionieratul in ce priveste tratamentele de frumusete pe baza de uleiuri esentiale, iti ofera si masaje faciale si alte proceduri de relaxare. Adresa este Rue des Petits Champs 2, Arondismentul 2, iar numarul de telefon la care poti face rezervare: 01-42-60-94-66.

Ambarcatiunile de lux

O plimbare cu vaporasul pe Sena e obligatorie

Nu rata celebrele “bateaux mouches” si rezerva-ti o aventura privata pe Sena, la bordul uneia dintre aceste ambarcatiuni. Numarul de telefon la care poti face asta este  06-60-16-00-79.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!