Europa

Atractii turistice alternative in Amsterdam

Amsterdam, capitala Olandei, este vestit in intreaga lume pentru canalele sale, centrele comerciale, arhitectura remarcabila, festivalurile si oamenii de exceptie – majoritatea vorbitori fluenti de limba engleza. Fie ca vrei sa admiri cladirile orasului, sa petreci pana in zorii zilei, sa vizitezi obiectivele istorice si culturale sau sa participi la unul dintre nenumaratele festivaluri organizate aici, fara indoiala, Amsterdam are cate ceva pentru toti cei care vin aici, indiferent de anotimp si perioada anului.

Amsterdam este un oras compact, ceea ce il face atractiv pentru intreaga familie. Datorita numeroaselor sale canale, cladirilor datand din secolul 17 si podurilor dintre cele mai spectaculoase, orasul are un farmec aparte, care trebuie experimentat. In plus, limba cea mai raspandita aici este engleza, dar poti vorbi si germana, olandeza sau franceza, atunci cand comanzi de mancare intr-un restaurant sau te cazezi la un hotel. Hai sa aruncam o privire asupra unor modalitati de petrecere a timpului in Amsterdam, incluzand unele atractii turistice alternative fata de cele clasice!

Distractie la Jimmy Woo

jimmy woo
Foto: Twitter/Jimmy Woo

Unul dintre locurile cele mai populare din Amsterdam este Jimmy Woo, unde ai sansa sa socializezi cu localnicii sau alti turisti, in timp ce degusti niste preparate culinare delicioase. Desi principalul motiv pentru care majoritatea oamenilor vin in Amsterdam este dorinta de a cunoaste cultura si manifestarile libertine de aici, cea mai buna modalitate de a vedea orasul in toata splendoarea sa, este sa te abati un pic dincolo de cararea batatorita. Acolo vei gasi nenumarate cafenele si restaurante traditionale, care abia te asteapta sa le descoperi, dar nu uita sa ai in geanta si o harta, ca sa nu te ratacesti.


Ziua Reginei si alte sarbatori

ziua reginei olanda
Petrecere de Ziua Reginei / Foto: Wikipedia

In luna februarie, febra sarbatoririi Anului Nou Chinezesc pune stapanire pe intreg orasul. Urmatorul eveniment important din Amsterdam are loc in luna aprilie, fiind reprezentat de Ziua Reginei, prilej cu care se sarbatoreste ziua de nastere a reginei. Peste doua milioane de olandezi din toata tara se aduna in Amsterdam pentru a lua parte la aceste evenimente, asa ca daca nu vrei sa le ratezi, planifica-ti calatoria intr-una din aceste doua perioade ale anului. In luna mai, se organizeaza Festivalul de Arta din Amsterdam, iar in urmatoarele cateva luni, turistii vor putea lua parte la Festivalul Olandei, festivalul de dans din luna iulie si la Saptamana Internationala a Modei din Amsterdam.


Croaziere pe canale si excursii de o zi

amsterdam cruise Atractii turistice alternative in Amsterdam
Foto: Aleksandar Georgiev

Cateva agentii de turism din Amsterdam fac reclama croazierelor pe canale, acestea reprezentand o alta modalitate excelenta de a vedea orasul. Nu numai ca ele dureaza cateva ore bune, dar pe traseu ai parte de nenumarate opriri, la atractii precum Temnita din Amsterdam sau Muzeul inchinat bauturii pe nume vodca, ca sa nu mai vorbim de Heineken Experience.


Restaurante, cafenele si mancare

amstel hotel
Amstel Hotel / Foto: Wikimedia

Cu asa o mare varietate de turisti din toate colturile lumii, Amsterdam iti pune la dispozitie numeroase cafenele si restaurante in care gasesti aproape orice, de la ‘tapas’ autentice mediteraneene, pana la mancare indoneziana. Desigur, niciun tur nu este complet daca nu incerci mancarea oferita de vanzatorii ambulanti, asa ca fa rost de un tacam si incepe degustarea! Tot in Amsterdam se afla si hoteluri de renume, raspandite printre cladirile orasului. Dintre ele se remarca Amstel Hotel si Hotel Krasnapolsky, dar si locatii mai moderne, precum as Okura Amsterdam si Amsterdam Hilton.

Citeste si: Top 10 atractii turistice in Amsterdam

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!