Shopping

Cele mai bune strazi pentru shopping din lume

[nextpage title=”Pagina 1″ ]

Cumparaturile reprezinta un element vital al existentei noastre, care aduce lumea mai aproape de noi. Fie ca vorbim despre admiratul vitrinelor sau despre golirea buzunarelor, cumparaturile sunt pentru multi la fel de esentiale precum calatoria in sine. In cele ce urmeaza iti prezentam o lista cu asa-numitele “raiuri ale cumparaturilor” pentru cei pasionati.

Dar mai intai, ce inseamna cumparaturile pentru tine? Lumea la picioarele tale, maini care nu obosesc sa care, picioare care nu obosesc sa umble si o inima vesnic nemultumita de achizitiile facute..

Cu siguranta vei fi de acord cu afirmatia ca nicio calatorie pe care o facem, fie ea pentru afaceri sau de placere, nu este completa daca nu ne incarcam bratele cu sacose. Adoram sa facem asta, chiar daca unii ne numesc obsedati de cumparaturi sau risipitori.

Privelistile si sunetele unui oras ne raman in minte, in timp ce cumparaturile cu care venim acasa de pe unde am fost, ne fac sa ne reamintim intotdeauna cu placere de calatoria facuta. Ce alta activitate in afara de cumparaturi ne face inima sa palpite si ne face sa ne creasca adrenalina? Raspunsul este evident; pentru cei pasionati de cumparaturi, nu exista satisfactie mai mare decat o sacosa plina cu de toate. Si nu in ultimul rand, cumparaturile te elibereaza de stres, te fac sa te simti bine si reprezinta o modalitate excelenta prin care poti face timpul sa treaca. In plus, toata alergatura e buna pentru sanatate, asa ca iti faci si doza zilnica de exercitii fizice cu acest prilej. Adevarata hrana pentru minte, cel mai bun mijloc prin care iti poti face fericita partenera, este sa o duci la cumparaturi. Nu acelasi lucru se poate spune insa despre parteneri…

Lista avantajelor pe care le ofera cumparaturile poate continua la nesfarsit, dar nu asta este scopul de fata. Trecand la lucruri serioase, haideti sa vedem impreuna care sunt cele mai tari artere comerciale din lume. Iar daca iubesti nume precum GUCCI, LOUIS VUITTON, PRADA si altele, lista de fata te va initia in ABC-ul locatiilor ideale pentru cumparaturi.

Abdi Ipekçi, Şişli, Istanbul

O oaza a cumparaturilor aflata in Istanbul, aici vei gasi magazine de lux care iti ofera atat produse turcesti cat si apartinand designerilor internationali. Odihneste-ti picioarele apoi la una dintre cafenelele sau restaurantele exclusiviste ce impanzesc zona. Strada Abdi Ipekçi are reputatia celei mai scumpe strazi din Turcia.

Avenue Louise, Bruxelles, Belgia

Avenue Louise, Bruxelles

Strajuita de magazine de firma, resedinte in stil art-deco si parcuri, Avenue Louise din Bruxelles este unul dintre cartierele la moda in materie de cumparaturi. Ea este vestita pentru specialitatile belgiene precum dantela si sticlarie, sau biscuitii care innebunesc pe toata lumea; sa nu uitam nici de bere. Si cine ar vrea sa rateze faimoasele ciocolate belgiene?

Avenue Montaigne, Paris, Franta

Moda si Parisul merg mana in mana si nu este o surpriza pentru nimeni faptul ca Avenue Montaigne din Paris este specializata in moda de prim rang. Impanzita de magazine de lux si bijuterii de top, aceasta este cea mai “fancy” artera din Paris. Cu nume precum Louis Vuitton sau Bvlgari, sofisticat este cuvantul cheie aici.

[/nextpage] [nextpage title=”Pagina 2″ ]

Avinguda Diagonal, Barcelona, Spania

Avinguda Diagonal

Avinguda Diagonal este locul in care trebuie sa mergi daca esti in cautare de moda internationala. Strada se remarca printr-un amestec fascinant de arhitectura gotica si moderna. Nu uita sa dai o tura si prin cafenelele vestite prin tapas pe care le servesc.

Bağdat Caddesi, Istanbul, Turcia

Ai fost vreodata intr-un mall imens in aer liber? Pentru asta este renumita aceasta strada din Istanbul. Ea iti ofera magazine ce comercializeaza marci vestite in toata lumea, restaurante care vor satisface gusturile tuturor in materie de gastronomie si pub-uri pentru cei insetati. In Bağdat Caddesi gasesti si dealeri de masini de lux, centre comerciale si mall-uri.

Bahnhofstrasse, Zurich, Elvetia

Bahnhofstrasse

Daca vrei sa cheltuiesti regeste, atunci Bahnhofstrasse din Zurich este locul ideal. Este considerata cea mai scumpa si exclusivista artera comerciala din Europa si se intinde pe mai bine de 1 kilometru. Aici gasesti ceasuri elvetiene, bijuterii si accesorii. Faimoasa ciocolaterie Confiserie Sprüngli, se afla in piata Paradeplatz.

Bond, Londra, Anglia

Bond este numele! Scumpa, eleganta si la moda, strada Bond din Londra este locul designerilor de renume, al parfumurilor fine, artei si antichitatilor. Daca nu vrei sa cumperi nimic, te poti uita doar in vitrine. Lasa-ti ochii sa se bucure de rasfatul vizual oferit de oamenii frumosi din magazinele scumpe care impanzesc aceasta strada.

Calle Serano,Madrid, Spania

Calle Serrano le are pe toate: magazine scumpe, marci internationale, incaltaminte, bijuterii si genti. Tot aici gasesti si ciocolaterii, parfumuri si accesorii. Strada este una dintre cele mai aglomerate artere comerciale din Madrid.

Champs-Élysées, Paris, Franta

champs

Una dintre cele mai chic si la moda strazi din Paris, Champs-Élysées este locul in care se intalnesc numeroase marci de renume. “Capitala consumatorilor” cum este ea numita promite o experienta unica in materie de moda. Cu numeroasele sale restaurante, sali de cinema si mall-uri, marele bulevard are ceva cu adevarat unic.

[/nextpage] [nextpage title=”Pagina 3″ ]

Fifth Avenue, New York, SUA

Fifht Avenue din Manhattan este una dintre cele mai scumpe artere comerciale din lume. Faimoasa pentru magazinele sale de firma si marile centre comerciale – printre care Tiffany & Co. – acest bulevard este la mare cautare in randul pasionatilor de cumparaturi din intreaga lume. Cu vitrinele sale spectaculoase, cumparaturile devin o placere aici.

Ginza Line, Tokyo, Japonia

Marfuri si haine de lux si cele mai tari branduri in materie de frumusete se intalnesc in una dintre cele mai scumpe si exclusiviste zone din Japonia. Cunoscuta pentru magazinele sale de lux si vitrinele incantatoare, Ginza Line nu este doar o strada, ci un cartier intreg destinat cumparaturilor.

Laugavegur, Reykjavik, Islanda

Laugavegur

Aceasta strada din capitala Islandei gazduieste numeroase buticuri, cafenele si librarii. Frigul iti da tarcoale? Mergi in Targul fermierilor de unde poti achizitiona vestitele tricotaje islandeze. Si pentru a savura weekendul la cote inalte, in Laugavegur gasesti si numeroase baruri, cluburi de noapte si restaurante

Magnificent Mile, Chicago, SUA

Una dintre cela mai exclusiviste zone rezidentiale si comerciale, Magnificent Mile este impanzita de magazine de toate felurile. Tot aici se afla si restaurante, muzee, hoteluri si centre comerciale, iar dovada ca acest loc este iubit, este aglomeratia de la fiecare sfarsit de saptamana.

Mariahilfer Straße, Viena, Austria

Mariahilfer Straße

Mahü, sau Mariahilfer Straße este cea mai lunga artera comerciala din Austria si este renumita pentru numeroasele centre comerciale de aici, in care gasesti tot ce vrei si ce nu vrei. Odata ajuns aici, cauta magazinasele ascunse in spatele gigantilor comerciali si cu siguranta te vei intoarce acasa cu o achizitie frumoasa. Rasfata-te la una dintre cafenelele in care poti savura faimoasa delicatesa Viennese Gemütlichkeit.

Orchard Road, Singapore

Una dintre atractiile turistice majore din Singapore, pe aceasta strada exista nu mai putin de 22 de mall-uri si 6 centre comerciale. In fiecare vara, Orchard Road se umple de energie, prin reducerile care atrag aici oameni din intreaga lume. Locul este impanzit de restaurante, cafenele si cluburi de noapte. Tot aici gasesti si supermarketuri si brutarii gata sa potoleasca foamea cumparatorilor epuizati dupa o zi intreaga petrecuta in magazine.

PC Hoofstraat, Amsterdam, Olanda

Haine de firma, bijuterii si branduri de lux, te asteapta pe PC Hooftstraat in Amsterdam. Aici gasesti magazine exclusiviste de incaltaminte si de moda. Vitrinele de la Coster Diamonds te vor atrage cu siguranta, chiar daca in final, vei ramane numai cu uitatul in ele.

Portobello, Londra, Anglia

Portobello

Fie ca o numesti strada Portobello sau piata Portobello, te referi la acelasi lucru. Aici gasesti magazine second-hand, magazine de antichitati si de moda. Nu te astepta sa gasesti magazinele second-hand laolalta cu cele exclusiviste, ele sunt separate cumva de-a lungul arterei. Daca aglomeratia nu te deranjeaza, vino aici in zilele de sambata.

[/nextpage] [nextpage title=”Pagina 4″ ]

Quadrilatero della Moda, Milano, Italia

Quadrilatero della Moda

Impatimitii modei stiu deja ca in Quadrilatero della moda din Milano, se afla patru cele mai scumpe si luxoase magazine de moda. In capitala cumparaturilor, designeri de renume international isi expun creatiile. Magazinele sunt raspandite pe Via Monte Napoleone, Via Manzoni, Via della Spiga si pe Corso Venezia, iar italienii imbracati dupa ultima moda, iti vor incanta cu siguranta privirea.

Rodeo Drive, Beverly Hills, SUA

Rodeo Drive

Daca nu ai mai fost pana acum aici, trebuie sa stii ca pe Rodeo Drive poti invata alfabetul designerilor de moda. Populara in intreaga lume, Rodeo Drive reprezinta tot ce poate fi mai tare in materie de moda. Aici se afla nu mai putin de 100 de magazine si hoteluri de lux.

Rua Oscar Freire, São Paulo, Brazilia

Rua Oscar Freire este o strada strajuita de copaci, unde gasesti magazine de lux si marci de renume international. Considerata a fi o doua Fifth Avenue din New York, aceasta strada din São Paulo este bine cunoscuta in toata America de Sud. Aici se afla magazine dintre cele mai sofisticate.

Rue de Faubourg St. Honore, Paris, Franta

Magazine de moda, magazine de antichitati si galerii de arta impanzesc Rue du Faubourg Saint-Honoré din Paris. Daca vrei sa iei o pauza, un popas la Mariage Frères Étoile, cea mai veche ceainarie din Franta, te va incanta peste masura.

Strøget, Copenhaga, Danemarca

Strøget

Vorbind despre artere dedicate comertului, nu putem lasa deoparte Strøget. Inchisa complet traficului, aceasta strada este un adevarat paradis pietonal. Impanzita de magazine de lux, magazine de suveniruri si outlet-uri, aceasta artera ofera tuturor cate ceva spre incantare.

Queen Victoria, George Street, Sydney, Australia

Gazduind peste 200 de magazine, cladirea Queen Victoria ocupa o intreaga strada in Sydney. Una dintre cele mai aglomerate artere din oras, aici exista magazine de moda, arta, antichitati, bijuterii, accesorii si incaltaminte, imprastiate pe nu mai putin de 6 etaje.

In afara de strazile de mai sus, desigur nu putem uita pietele si mall-urile din Dubai. Cu totii am auzit despre Festivalul cumparaturilor din Dubai. In plus, daca shopping-ul ne umple de bucurie, de ce sa nu-l facem? Dupa cum spunea si actrita americana Bo Derek, “Cine spune ca banii nu pot cumpara fericirea, nu stie unde sa mearga sa faca cumparaturi.”

[/nextpage]
Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!