In tren

Cele mai scumpe 10 calatorii cu trenul din lume

Desi calatoriile de lux prezinta multe aspecte si totul tine in acest caz de preferintele turistilor, atunci cand vine vorba despre cele mai scumpe calatorii cu trenul, intreaga imagine capata o cu totul alta turnura. Multa vreme trenurile au reprezentat un mijloc fascinant de transport pentru milioane de oameni din intreaga lume si au avut intotdeauna un loc special in inima celor care adora sa calatoreasca. In sfera industriei luxului, trenurile din aceasta categorie ocupa un loc aparte, intrucat ele ofera cele mai bune servicii si cel mai bun confort, chiar si pentru cei mai critici pasageri.

Oamenii bogati si influenti de pe planeta se afla intotdeauna in cautarea factorului unic, iar trenurile de lux le pun la dispozitie toate acestea, la care se adauga un plus de exclusivitate. De la Maharaja Express din India pana la Royal Scotsman din Scotia, toate aceste magnifice mijloace de transport pe sine isi introduc oaspetii intr-un mediu fascinant in care primeaza eleganta si opulenta. Imagineaza-ti tratamentul de care beneficiezi intr-un hotel de lux de 5 stele si exact asta iti vor oferi si trenurile din aceasta categorie.

Fie ca esti un aventurier sau dimpotriva esti atras de luxul unei camere private de hotel, trenurile de lux din lista ce urmeaza le au pe toate. De la vagoane restaurant pana la vagoane “boutique”, vagoanele care circula intre majoritatea destinatiilor turistice din lume, sunt dotate cu facilitati de lux, inclusiv posibilitati infinite de distractie, la cele mai inalte standarde. Nimic nu ti se va parea imperfect atat timp cat te afli la bordul unor astfel de hoteluri de lux pe sine.

Cu toata admiratia pentru aceste trenuri de lux si fascinati de eleganta si exclusivismul pe care ele le ofera, iata o insiruire a 10 calatorii cele mai scumpe cu trenul, care merita luate in seama chiar si de catre cei mai critici calatori.

Expresul trans-siberian Golden Eagle – Rusia, GW Travel Ltd., pretul: 38.995 $

Inaugurat in anul 2007, expresul trans-siberian Golden Eagle este probabil cel mai luxos tren privat care ofera calatorilor sai oportunitatea unica de a explora Rusia, in conditiile unui lux iesit din comun.  Recunoscut drept furnizorul uneia dintre cele mai scumpe calatorii cu trenul din lume, Golden Eagle are trei clase, respectiv vagoanele imperiale, clasa “Gold” si clasa “Silver”. Magnificele cusete imperiale pun la dipozitia calatorilor paturi matrimoniale si aer conditionat, sau dupa caz incalzire. Pornind de la pretul de 22195 $, o calatorie cu Golden Eagle este una dintre cele mai scumpe din lume, dar care garanteaza si o experienta pe masura. Revenind la facilitatile de lux de la bordul acestui tren, cusetele imperiale ofera ocupantilor lor seif, baie privata cu incalzire prin podea si televizoare plasma cu CD/DVD incorporat. Expresul trans-siberian Golden Eagle ofera de asemenea, preparate gastronomice sofisticate, care pot fi savurate in vagoanele restaurant special amenajate. Pachetul turistic de 15 zile include si o noapte in Moscova si una in orasul Vladivostok.

Pride of Africa (Mandria Africii) – Africa de Sud, Rovos Rail, 55.000 $

Acest tren a fost inaugurat in anul 1989 si de atunci reprezinta apogeul in materie de lux feroviar. Oferind posibilitati ultra-elegante si opulente de explorare a Africii, o calatorie cu acest tren este una dintre cele mai scumpe din lume. Cusetele sale sunt impartite in trei categorii: Pullman, Deluxe si Royal. Pachetul turistic de 28 de zile, ‘Cape to Cairo’, in vagoanele “Mandriei Africii” costa 55000 de dolari de persoana, dar vei avea ocazia sa strabati numeroase regiuni fascinante, printre care Africa de Sud, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Tanzania, Uganda, Sudan si Egipt. Maiestuoasele cusete Royal ofera ocupantilor lor servicii ultra-luxoase si sunt dotate cu cele mai moderne facilitati. Cei care calatoresc in aceste vagoane beneficiaza de aer conditionat, incalzire, telefon, cabina de dus si toaleta si chiar si room service. In ce priveste dotarile electronice, exista adaptoare pentru echipamentele mobile, prize, uscator de par si frigider.  Trenul este operat de catre compania Rovos Rail, care in afara de pachetul ‘Cape to Cairo’ ofera si alte programe turistice la preturi mai accesibile.

Expresul Maharaja India, Indian Railways Catering and Tourism Corporation (IRCTC), 22000 $

Revigorand splendoarea si eleganta regalitatii indiene, Expresul Maharaja este un tren de lux detinut si operat de catre compania Indian Railways Catering and Tourism Corporation (IRCTC). Inaugurat in anul 2010, Expresul Maharaja, iti ofera sansa de a descoperi farmecul Indiei, una dintre cele mai cautate destinatii turistice din lume.  Considerata drept una dintre cele mai scumpe calatorii feroviare, ea iti pune la dispozitie un lux greu de descris in cuvinte. Trenul te va purta prin unele dintre cele mai fascinante si mai incarcate de istorie orase, printre care  Delhi, Jaipur, Jodhpur, Mumbai, Lucknow si altele, oferind calatorilor experiente turistice unice, care vor satisface chiar si cele mai sofisticate gusturi. Cea mai scumpa cuseta din Expresul Maharaja este cea prezidentiala, cu o suprafata de 43 de metri patrati, care poate fi lejer ocupata de patru persoane. Ea este alcatuita din doua dormitoare, doua bai, un hol la intrare, un dormitor dublu si un living. In vagonul restaurant, in care se afla de fapt doua restaurante diferite, Mayur Mahal (Restaurantul Paunului) si Rang Mahal (Restaurantul Haveli), poti servi la orice ora delicatese indiene. Tot aici exista si un vagon bar numit Safari Bar, care iti ofera o selectie variata de bauturi si unele dintre cele mai exclusiviste vinuri. Pentru cei dornici de distractie, in Expresul Maharaja se afla clubul Rajah, un salon in care sunt amenajate mese de joc si fotolii, pentru recreere la cele mai inalte standarde.

Expresul Eastern & Oriental – Singapore, Eastern & Oriental Express, 11.772 $

Oferind un tur grandios si complet al Asiei si traversand tari precum Singapore, Malaezia si Thailanda,  trenul de lux Eastern & Oriental, este dotat cu facilitati de lux si este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai scumpe din lume. In el exista numeroase cusete, dar cea mai opulenta este de departe cea prezidentiala, care are o suprafata de 11 metri patrati si care in timpul zilei este transformata intr-un salon prevazut cu canapea si un fotoliu, plus doua scaune pliante, iar pe timpul noptii devine un dormitor extrem de confortabil, in care pasagerii pot dormi in doua paturi separate. Cuseta este prevazuta si cu cabina de dus, chiuveta si bar. Pretul este unul pe masura, respectiv 11772 $ de persoana. In acest tren poti servi preparate culinare europene si orientale, special pregatite de bucatari de renume international si care te asteapta in vagonul restaurant, impodobit cu panouri decorative din lemn.

Expresul  Dunarea – Ungaria, Danube Express Limited, 9.337 $

Inaugurat in anul 2008 de catre compania feroviara britanica Danube Express Limited, ultra-luxosul tren isi poarta pasagerii intr-o calatorie plina de opulenta, de-a lungul Europei Centrale si de Est. Printre tarile traversate de acesta se numara  Bulgaria, Turcia, Serbia, Slovacia, Polonia si Germania, iar tratamentele de care beneficiaza oaspetii sai sunt unele cu adevarat regale, facand ca acestia sa traiasca o experienta cu adevarat memorabila. Expresul Dunarea are 8 vagoane, cel mai luxos fiind cel Deluxe. In el se afla cinci compartimente, dotate cu cele mai moderne facilitati, cum ar fi aer conditionat, telecomanda separata pentru temperatura si iluminat. Cusetele sunt decorate cu panouri din lemn, si armaturi din bronz. Pretul este si el pe masura, respectiv 9337 $ de persoana.

 Royal Canadian Pacific – Canada, Canadian Pacific Railway, 8.800 $

Royal Canadian Pacific este un tren de lux inagurat in anul 2000, de catre compania feroviara Canadian Pacific Railway (CPR), a carui panglica a fost taiata in mod oficial de catre Regina Elisabeta a II-a a Canadei. Acesta iti ofera un tur unic al Canadei pe calea ferata, in conditii de un lux iesit din comun. Pretul este de 8800 $ de persoana, calatorii putand beneficia de eleganta si opulenta oferita de cele trei vagoane de la clasa ‘business’: Royal Wentworth, Van Horne si Strathcona, in fiecare dintre ele existand trei cusete. Mai exista si doua vagoane de dormit, N.R. Crump si  Banffshire, cu sase cusete fiecare. Trenul este dotat cu trei cusete private, halate de baie, seif, telefon si produse de toaleta Aveda.

Blue Train – Africa de Sud, Luxrail, 2.970 $

Recunoscut in intreaga lume drept cel mai luxos tren, Blue Train a fost inaugurat oficial in anul 1923 si a fost reintrodus ulterior in circuitul transportului feroviar de lux, in 1997, dupa ce a trecut printr-un proces complex de reconditionare. Operat de catre compania feroviara Luxrail, o calatorie la bordul “Trenului Albastru” inseamna 1600 de kilometri parcursi din Pretoria pana in Cape Town in Africa de Sud. Calatorii sai au sansa de a admira peisajul unic al acestor locuri, in conditii de eleganta si confort deplin. Cusetele de lux sunt Luxury si De Luxe si tot aici exista si un vagon salon, vagon ‘boutique’ si restaurante. Serviciile sunt dintre cele mai exclusiviste, asta numai daca te gandesti ca ferestrele vagoanelor sunt placate cu aur.  Cusetele sunt izolate fonic si sunt dotate cu cada de baie. Calatorii care stau in Luxury Suites au la dispozitie un sistem digital privat care le permite sa asculte muzica sau sa vada filme, alegand dintr-o vasta colectie de CD-uri si DVD-uri. Pretul este de 2970 $ de persoana.

Royal Scotsman – Scotia, Orient-Express Hotels Ltd., 8718 $

Inaugurat in anul 1985, Royal Scotsman este un tren de lux care ofera pasagerilor sai o calatorie plina de lux si extravaganta de-a lungul Marii Britanii si Scotiei. Operat de catre compania Orient-Express Hotels Ltd., trenul Royal Scotsman este alcatuit din vagoane restaurant, cusete pentru pasageri, o cuseta pentru echipaj si un vagon de observatie.  In schimbul celor 8718 $ de persoana pentru o cabina twin, poti beneficia printre altele, de masuta de toaleta, uscator de par, ventilatoare suspendate de tavan si sistem de incalzire controlat prin telecomanda. Toate cusetele au baie proprie, cu dus, chiuveta si toaleta. Interioarele sunt minunat decorate, iar paturile au asternuturi din bumbac si perne confortabile. Pentru a asigura confortul deplin al pasagerilor sai, trenul le pune la dispozitie acestora un serviciu unic, numit ‘The Royal Scotsman Highland Dress Bespoke Service.’ Prin intermediul sau, turistii pot comanda imbracaminte de cea mai buna calitate, pe care sa o poarte in timpul circuitului scotian.

Trenul Ghan – Australia, Great Southern Railway, 22.849 $

Unul dintre cele mai vechi trenuri de lux aflate in circulatie, Ghan a fost inaugurat in anul 1878 si este mandria retelei feroviare australiene. Operat de catre compania Great Southern Railway, trenul Ghan ofera celor care se imbarca in el o modalitate plina de opulenta de explorare a minunatelor orase din Australia, precum si a regiunilor provinciale de aici, vestite in intreaga lume datorita frumusetii lor. Ghan este dotat cu vagonul de lux Prince of Wales, pretul pentru o persoana fiind unul ametitor, 22849 $. Aici pot sta pana la 10 persoane, in el existand patru cusete twin si doua cusete duble. Alte patru vagoane de lux se numesc Chairman, Prince of Wales, Salonul Guvernatorului si Sir John Forrest. Vagonul Chairman pune la dispozitia oaspetilor sai bucatarie complet echipata, doua dormitoare duble, salon si multe alte dotari de lux, printre care CD si DVD player si alte echipamente electronice.

Venice Simplon Orient Express – Marea Britanie, Orient-Express Hotels Ltd., 4.705 $

Cunoscut sub numele de ‘Orient Express’, Venice Simplon Orient Express este un tren privat de lux, care parcurge distanta dintre Londra si Venetia, dus-intors. In afara de privelistile magnifice pe care le poti admira din acest tren, aici poti savura si preparate sofisticate, pregatite de bucatari francezi renumiti, intr-unul dintre luxoasele restaurante Cote d’Azur, Etoile du Nord sau L’ Oriental, in timp ce micul dejun si ceaiul sunt servite in cusete. Acestea sunt impodobite cu decoratiuni din lemn in stil vintage si sunt dotate cu baie. Dormitoarele sunt spatioase si confortabile, dotate si ele la standarde de lux, promitand sa faca din calatoria ta o experienta unica si de neuitat

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

banner animawings



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!