In masina

Sfaturi de urmat la inchirierea unei masini

[nextpage title=”Pagina 1″ ]

Ai nevoie de patru roti in urmatoarea ta calatorie? Inchirierea unei masini iti poate oferi libertate si flexibilitate atunci cand te afli in vacanta, iar in unele parti ale lumii, poate reprezenta singura modalitate de transport. Dar o masina inchiriata inseamna si batai de cap, incepand cu gasirea celei mai bune oferte si alegerea optiunii potrivite de asigurare. Citeste cateva sfaturi practice care te vor ajuta sa economisesti bani, sa intelegi mai bine contractul pe care il semnezi si sa eviti problemele care pot aparea.

[highlights color=”blue”]6 Alegerea masinii[/highlights]

Gandeste-te bine de ce masina ai nevoie. Daca pleci in vacanta cu copiii sau cu mult bagaj, vei dori poate un vehicul mai mare sau un SUV. Daca vrei sa economisesti bani atat la inchiriere cat si pentru benzina, alege cel mai mic model disponibil. Dar marimea nu este singurul factor de luat in calcul. Cauti ceva care sa protejeze mediul? Aici gasesti mai multe informatii. Nu poti conduce o masina cu transmisie manuala? Rezerva una automata. Asigura-te ca firma de la care inchiriezi iti ofera si alte servicii suplimentare precum scaun de copil sau GPS.

[highlights color=”gray”]5 Rezerva masina[/highlights]

Pentru ce perioada inchirezi masina? Daca pentru mai putin de o saptamana, apeleaza la companii cunoscute precum Avis, Budget sau Hertz. Pentru inchirieri de peste o saptamana sau mai mult, poti obtine tarife mai bune de la companii locale, in special de la dealeri auto. Ai grija insa la aceste companii locale daca ai de gand sa calatoresti mult; daca se strica ceva sau ai un accident, ele nu ofera suport in astfel de situatii.

Intotdeauna verifica mai multe oferte. Astfel vei avea o idee despre ce tarife se practica, despre discounturile oferite si taxele de rezervare percepute.

Pentru un tarif cat mai mic, intreaba ce bonusuri se acorda prin programele “frequent flier” sau in baza cartii de credit de care dispui. Daca lucrezi la o firma care inchiriaza frecvent masini, s-ar putea sa beneficiezi de un tarif negociat.

Inainte de a rezerva masina online, cauta pe Internet cupoane sau coduri promotionale pentru a le atasa rezervarii tale. Scrie in campul de cautare numele companiei de rent a car urmat de codul promotional si vei putea beneficia de discounturi de pana la 20% din costul total al inchirierii.

Daca nu ai facut-o deja, ia in calcul inscrierea in programul de fidelitate al companiei de inchirieri auto. Acestea variaza, dar majoritatea lor sunt gratuite si iti ofera anumite privilegii la ridicarea vehiculului, printre care reduceri si upgrade gratuit la o clasa superioara.

rent car

[highlights color=”blue”]4 Intelege termenii contractului de inchiriere[/highlights]

Daca faci rezervare online, citeste termenii si conditiile de inchiriere cu atentie, inainte de a confirma rezervarea. Daca faci rezervarea telefonic, intreaba agentul despre eventualele restrictii. Asigura-te ca intelegi conditiile rezervarii. Exista vreo penalizare pentru neprezentarea in vederea ridicarii masinii? Cat timp iti va fi retinuta masina daca intarzii? Exista vreo taxa suplimentara pentru sofer aditional si numele lui trebuie sa apara in contract? Este o persoana in varsta de 20 de ani capabila sa conduca masina?

Daca este cazul, intreaba despre restrictiile aplicate la calatoriile in alta tara. Pentru protectie in caz de incidente sau accidente, asigura-te ca firma are sucursale si in tarile incluse in itinerariul tau.

Pentru inchirierile “one way” intreaba despre taxele de predare a masinii. Acestea pot fi exorbitante.

Intotdeauna sa ai numarul de confirmare. Daca inchiriezi masina de la aeroport, da toate detaliile legate de zbor si de ora de aterizare. Asta te ajuta in cazul in care avionul are intarziere.

[/nextpage] [nextpage title=”Pagina 2″ ]

[highlights color=”gray”]3 Adevaratele costuri ale inchirierilor auto[/highlights]

Tarifele pe care le vezi in reclame, pot fi atat de umflate de taxe locale, de aeroport, pentru sofer aditional, asigurare, combustibil si predare a masinii, incat ajungi de multe ori sa platesti dublu decat te-ai asteptat.

In ultimii ani, principalele motoare de rezervari online au devenit mult mai transparente in ce priveste tarifele la inchirieri auto, asa ca de multe ori ti se arata costul totul al inchirierii, cu toate taxele incluse.

Ca si in cazul companiilor aeriene, computerele pot ajusta rapid preturile in functie de schimbarile care au loc in flota de masini disponibile, asa ca tariful de inchiriere este valabil numai in acel moment. Daca nu rezervi pe loc, e foarte probabil ca rata sa se schimbe.

[highlights color=”blue”]2 La primirea masinii[/highlights]

Daca primul traseu este de la aeroport la hotel, pentru a petrece noaptea acolo, de ce sa nu apelezi la microbuzul care asigura transferul la hotel? Asa economisesti o zi de inchiriere. Chiar daca trebuie sa mergi cu masina in ziua aterizarii, poti sa nu o iei de la aeroport. Daca o preiei in oras, eviti taxele ridicate de aeroport.

Daca ai asigurare personala sau folosesti o carte de credit pentru a plati, probabil ca vei fi acoperit cel putin pentru pagubele produse in caz de accident, asa ca nu trebuie sa achizitionezi politele oferite de compania de inchirieri auto. Daca nu esti sigur, intreaba agemtul tau de asigurari sau banca care a emis cardul de credit.

Inainte de plecare cu masina, uita-te atent sa nu aiba vreo lovitura sau zgarietura. Asigura-te ca luminile functioneaza si verifica kilometrajul. Raporteaza orice ti se pare in neregula.

Familiarizeaza-te cu masina inainte de a parasi parcarea. Verifica pe ce parte ai rezervorul si invata sa folosesti luminile si stergatoarele. Poate vei vrea sa memorezi anul fabricatiei, modelul si culoarea masinii, pentru a fi sigur ca nu o pierzi in prima parcare mai aglomerata.

[highlights color=”gray”]1 La returnarea masinii[/highlights]

Umple intotdeauna rezervorul inainte de returnare. Evita statiile de benzina de langa aeroportul unde vei preda masina, intrucat acestea pot practica preturi mai ridicate.

Poate parea aiurea, dar returnarea masinii mai devreme te poate costa in unele cazuri bani. Adesea trebuie sa platesti o taxa pentru returnare in avans, sau si mai rau, structura tarifului ti se schimba si trebuie sa suporti diferenta de pret. Desigur si returnarea cu intarziere te costa – multe companii de inchirieri iti ofera o perioada de gratie de numai 30 de minute inainte de aplicarea penalizarilor.

Inainte de a preda masina, verifica sa nu fi uitat ceva in ea. Nu uita de portbagaj! Printre obiectele pierdute cel mai des se numara telefoane mobile, ochelari de soare si umbrele.

Ai grija ca agentul de inchirieri sa inspecteze masina in prezenta ta, iar tu sa fii de acord cu eventualele pagube semnalizate. Citeste cu atentie contractul pentru a afla toate taxele si asigura-te ca ti se ia suma corespunzatoare de pe cardul de credit.

[/nextpage]
Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Care sunt beneficiile serviciilor rent a car versus deplasarea cu taxiul? – Media Publishing For All spune:

    […] Punto sau vw polo pentru europa clasele sunt urmatoarele mini – citroen inchirieri auto puteti cauta pe internet unde exista avantajul. Ales intre masini decapotabile sedanuri 4×4 break minivan 8+1 locuri dube diesel inventarul inainte sa preiei masina trebuie sa notezi pe contractual de inchiriere . Ocazia de a calatori in cele mai bune conditii avand la dispozitie doriti sa inchiriati o masina este de preferat sa consultati cel putin . Atractii turistice ori ca ai nevoie de libertate si flexibilitate in oras nu corespunde din cauza lipsei disponibilitatii cu cel inchiriat in final . A tranzactiei asigura-te intotdeauna ca dispui de nivelul adecvat de asigurare inainte la patru oameni e la fel de nasol cati kilometri intentionati . Mici fantomatice care au tarife foarte bune s-ar putea sa va treziti ultima vreme am avut moftul de a cere masini diesel desi acasa avem mai multe explicatii de dat daca s-a ridicat masina o recuperati. Descopera mai multe informatii […]



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!