Asia

Fascinantul Ierusalim

Oamenii au scris de-a lungul timpului despre Ierusalim, in special datorita istoriei sale care dateaza de mai bine de 3000 de ani, dar chiar si in ziua de astazi, o simpla privire aruncata in interiorul zidurilor vechi ale orasului te lasa fara grai. Ierusalimul este un minunat centru spiritual si sacru pentru cele trei credinte monoteiste, Iudaismul, Crestinismul si Islamismul.

Faptul ca cele trei religii au acordat atat de multa importanta unui singur oras, face din Ierusalim unul dintre cele mai fascinante locuri cu putinta. La scurta distanta unii de altii, poti vedea crestini rugandu-se in tacere in Biserica Mormantului Sfant, evrei dansand la Zidul de Vest si musulmani prosternandu-se in fata Moscheii Al-Aqsa. Indiferent de credinta, e greu sa stai deoparte de incarcatura emotionala care pulseaza in jurul acestor strazi antice.

Infruntand razboaiele si trecerea timpului, arhitectura orasului Ierusalim s-a pastrat intr-o forma remarcabila – poti petrece zile intregi (sau chiar saptamani) pierzandu-ti pasii in labirinturile aleilor si in bazarele pline de forfota. Orasul Vechi este inconjurat de relicve ale timpurilor stravechi si moderne deopotriva. In partea de sud se afla Orasul lui David (vechiul oras Jebusite). Predominant Palestinian, Ierusalimul de Est este locul unde se afla consulatele, muzeele si Mormantul Sfant (posibilul loc al crucificarii), in timp ce Ierusalimul de Vest adaposteste cele mai importante cladiri ale orasului si un amestec de vecinatati seculare si cu caracter religios.

Ierusalim, sau Al-Quds, cum este cunoscut in limba araba, are in mod inevitabil, un puternic efect asupra vizitatorilor sai, dand nastere activismului politic, fanatismului religios sau pur si simplu unui sentiment de apreciere a revarsarii magnifice de istorie a omenirii. E pacat sa vezi principalele obiective turistice ale Ierusalimului pe fuga, asa ca planifica-ti o sedere de mai multe zile, ca sa simti cu adevarat fiorul pe care ti-l da acest oras.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!