Europa Top 10

Top 10 atractii turistice in Germania

Desi este o tara mai putin cunoscuta si inteleasa de catre straini, decat alte tari europene, de la reunificarea sa, Germania a inceput sa se bucure de popularitate in calitate de destinatie turistica. Cel mai cautat este orasul Berlin, una dintre cele mai fascinante capitale europene. Multe dintre cele mai importante orase din Germania se mandresc cu o istorie bogata in calitatea lor de asezari independente sau capitale de sine statatoare ale regatelor. Dar atractiile turistice din Germania nu se limiteaza numai la orase si pot fi gasite in fiecare colt al acestei tari.

Ai în plan o vacanță sau o călătorie în această țară? Găsești aici cele mai bune hoteluri din Germania!

Stancile Rügen

Stancile Rugen
Stancile Rugen

Stancile Rügen se afla in parcul national Jasmund, in partea de nord-est a insulei Rügen. Supuse eroziunii constante, stancile se inalta inca marete deasupra Marii Baltice. Königsstuhl (scaunul regelui), inalt de 118 metri, este sectiunea cea mai impresionanta a stancilor. Padurile din spatele lor fac si ele parte din parcul national.

Rinul romantic

croaziera rin
Ce poate fi mai romantic decat o croaziera pe Rin? / Foto: Edward Steines

Rinul romantic este cea mai faimoasa portiune a fluviului Rin, aflata intre Koblenz si Bingen. Rinul is croieste drum printre dealuri abrupte acoperite de vita de vie, impanzite de castele si ruine. Fluviul a reprezentat o importanta ruta comerciala in Europa Centrala, inca din timpuri stravechi si un grup de mici orasele s-a dezvoltat pe malurile sale. Prin marimea lor, aceste asezari pastreaza inca atmosfera istorica, din vremuri de mult apuse.

Frauenkirche, Dresda

Frauenkirche
Frauenkirche / Foto: TommL

Aflata in orasul Dresda, Frauenkirche (Biserica doamnei noastre) este o biserica luterana care a fost distrusa complet in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Ea a fost reconstruita in baza planurilor originale din anii 1720 si redeschisa in 2005. Orasul Coventry, care a fost confruntat cu raidurile Luftwaffe, a donat crucea de aur de pe cupola bisericii. De la redeschiderea sa, Frauenkirche este vizitata de nenumarati turisti, iar in anul 2009, aici a venit chiar si presedintele american Barack Obama.

Lindau

lindau
Lindau / Foto: istylephoto

Orasul istoric Lindau se afla la punctul de intalnire al granitelor austriaca, germana si elvetiana, in partea de est a lacului Constance (Bodensee). Orasul este legat de uscat printr-un pod si prin cai ferate si are in jur de 3000 de locuitori. Impanzit de constructii medievale si pe jumatate din lemn, Lindau este o atractie turistica populara.

Oktoberfest

Veselie maxima la Oktoberfest
Veselie maxima la Oktoberfest

Oktoberfest, care se organizeaza in orasul Munchen, este cel mai mare festival din lume, cu peste 6 milioane de vizitatori anual. In ciuda numelui, Oktoberfest incepe la sfarsitul lunii septembrie si tine pana in primul weekend din octombrie. Parte importanta a culturii bavareze, festivalul se organizeaza aici incepand din anul 1810. Vizitatorii pot participa la targuri traditionale precum Hendl, Schweinebraten, Würstl, Knödel si pot savura cantitati impresionante de bere germana.

Catedrala din Köln

catedrala koln
Catedrala din Koln / Foto: Ivanica Monica

Fara indoiala, cea mai mare catedrala gotica din Germania, Domul din Köln este cel mai faimos simbol al orasului, de multe secole. Constructia sa a inceput in anul 1248 si a durat, cu intreruperi, mai mult de 600 de ani. Domul este dedicat sfintilor Petre si Maria si aici oficiaza slujbe Arhiepiscopul catolic din Köln.

Holstentor, Lübeck

Holstentor
Holstentor / Foto: EKH-Pictures

Holstentor este una dintre cele doua porti ramase ale orasului Lübeck. Construita in anul 1464, poarta serveste in prezent drept muzeu. Gratie turnurilor sale circulare si intrarii cu arcada, este privita drept un simbol al orasului. Impreuna cu centrul vechi (Altstadt) este una dintre atractiile turistice de top din Germania.

Vechiul oras Heidelberg

Heidelberg
Heidelberg / Foto: Comstock

Aflat in valea raului Neckar, Heidelberg reprezinta una dintre cele mai populare destinatii turistice din Germania. In timpul celui de-al doilea razboi mondial, a fost menajat aproape in intregime de bombardamentele aliatilor, care au distrus majoritatea marilor orase din Germania. Drept urmare, Heidelberg si-a pastrat intact farmecul baroc al strazilor inguste, al caselor pitoresti, dar si faimosul castel Heidelberg.

Poarta Brandenburg din Berlin

Brandenburg gate
Istorie pe viu: Poarta Brandenburg / Foto: Aliaksei Skreidzeleu

Poarta Brandenburg este singura poarta a Berlinului care a rezistat trecerii timpului si simbolizeaza reunificarea Berlinului de Est si de Vest. Construita in secolul 18, Poarta Brandenburg este intrarea catre Unter den Linden, impresionantul bulevard strajuit de tei, care ducea candva catre palatul monarhilor prusaci. Poarta este privita drept unul dintre cele mai vestite simboluri ale Europei.

Castelul Neuschwanstein

Neuschwanstein
Foto: Canva Photos

Castelul din povesti, Neuschwanstein, se afla pe un deal de langa Füssen, in partea de sud-vest a Bavariei. El a servit drept sursa de inspiratie pentru castelele Frumoasei Adormite din parcurile Disneyland. Castelul a fost construit de catre regele Ludwig II al Bavariei, care a fost declarat nebun atunci cand constructia a fost aproape gata in anul 1886 si gasit mort cateva zile mai tarziu. Neuschwanstein este cea mai fotografiata constructie din tara si una dintre cele mai populare atractii turistice din Germania.

Citește și: Cele mai frumoase drumuri cu mașina pe care le poți face în Germania

Tags
Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

4 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Frumoasa selectie! Am vazut 5 din cele 10 atractii propuse, Germania are foarte multe de oferit din punct de vedere turistic.

  • AS fi adaugat Schwerin si Wernigerode iar orasul Oldenburg este stilat si un pic altfel decat orasele germane , pastreaza si niste influente olandeze iar cartierele sunt superbe . Germania are foarte mult de oferit din punct de vedere turistic , iti trebuie timp sa o vizitezi , cu masina personala si alegand drumurile care trec prin localitati , nu autostrazile .



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!